Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 14:50 | 17/07/2024

Inici del curs escolar 2016-2017 a Viladecavalls

Més d'un miler d'alumnes omplen de nou les aules dels centres educatius de Viladecavalls

dilluns 12 setembre 2016

Avui dilluns, els infants de Viladecavalls han tornat a l'escola després d'unes llargues vacances d'estiu per afrontar el nou curs escolar, en una jornada que s'ha desenvolupat amb plena normalitat.

Enguany, els centres educatius del municipi han vist incrementat el nombre de matrícules amb un centenar de nous alumnes, repartits entre les escoles de primària i les llars d'infants i s'han incorporat nous professionals als equips docents dels centres per a cobrir les respectives línies educatives i projectes formatius, tot garantint un ensenyament de qualitat i adaptat a les novetats d'aquest nou curs escolar.

Llars d'infants

La llar d'infants Barromina comptarà per aquest curs amb el 100% de les places cobertes, un total de 46 alumnes, dels quals 24 entraran a l'aula per primera vegada. La llar d'infants de Can Trias suma un total de 39 alumnes matriculats.

Des de les llars d'infants del municipi se seguirà treballant per potenciar la participació activa tant dels alumnes com de les seves famílies tot fomentant la conservació i cura de l'entorn.

Escoles de primària

L'Escola Rosella incorpora 2 nous mestres quedant amb una plantilla docent de 30 professionals per a formar als 450 alumnes inscrits. Com a novetat mencionar la incorporació del robot Zowi a les aules de Cicle Inicial. Aquesta mascota de classe afavorirà el desenvolupament de les competències lligades a l'àmbit digital d'una manera divertida i novedosa. Pel que fa a l'Escola Roc Blanc, són 24 els nous alumnes que es formaran en aquest centre educatiu de Can Trias arribant d'aquesta manera a un total de 342 alumnes.

Escola Municipal de Música Pau Casals

A l'EMM Pau Casals s'han matriculat un total de 200 alumnes, dels quals 150 propis del centre i uns altres 50 alumnes estan inscrits a Vilasona!, projecte pioner d'ensenyament de la música a les escoles de primària on hi participen activament les escoles Rosella i Roc Blanc de Viladecavalls.

Aquest curs el projecte Vilasona! entra en una nova fase, l'ensenyament instrumental en grup, on els alumnes de Primària inscrits rebran una formació inicial en les especialitats instrumentals de violí, violoncel, flauta, clarinet i trompeta, un pas més per a la constitució en un futur d'una petita orquestra formada per grans músics a partir dels 4 anys. L'Ajuntament de Viladecavalls i l'EMM Pau Casals duran a terme una campanya de difusió de la nova àrea de Musico-teràpia, inexistent en cap altre escola de música municipal del Vallès Occidental. Per aconseguir els objectius marcats s'han incorporat 3 nous docents a l'escola de música que consten d'una especialista en Llenguatge musical, cant coral i cant, un especialista en Musicoteràpia i un especialista de Trompeta i Jazz.

Tasques de millora i manteniment dels centres educatius municipals

Aprofitant l'aturada de l'estiu, la brigada d'Obres i Serveis de l'Ajuntament ha treballat en la posada a punt dels centres educatius municipals, realitzant tasques de manteniment dels diferents espais, com ara la substitució de la teulada de fibra de la peixera de l'Escola Rosella, la reparació d'una averia en el sistema de calefacció, muntatge de gomes en el rocòdrom, reparació de l'enrajolat del jardí i la instal·lació de 5 nous espais de jocs exteriors a la llar d'infants de Can Trias o les actuacions de manteniment a l'edifici de l'escola Roc Blanc.