Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 19:07 | 25/07/2024

Inici del curs escolar a Viladecavalls

Un total de 906 infants emplenaran les aules dels centres educatius del municipi fins al 21 de juny de 2016, data en què acaben les classes a tots els centres.

dilluns 14 setembre 2015

Avui dilluns 14 de setembre i després de 82 dies de vacances d’estiu, ha començat sense incidències el curs escolar 2015-2016 a Viladecavalls.

Les llars d’infants del municipi acolliran aquest nou curs un total de 70 alumnes (41 a la Llar d’infants Barromina i 29 a la Llar d’infants de Can Trias). D’altra banda les escoles d’educació infantil i ensenyament primari Roc blanc i Rosella iniciaran al curs amb 376 i 460 alumnes matriculats respectivament.

 

Calendari escolar

 

  •   14 de setembre de 2015: inici de les classes al segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària, l'educació secundària obligatòria, el batxillerat.
  •    Del 23 de desembre de 2015 al 7 de gener de 2016: vacances de Nadal.
  •   Del 19 al 28 de març de 2016: vacances de Setmana Santa.
  •   21 de juny de 2016: acaben les classes a tots els centres.

 

Tot a punt per l’inici del curs escolar 2015-2016 a Viladecavalls

Centres educatius i equipament municipals escolars funcionen ja a ple rendiment després que durant el període de vacances l’Ajuntament de Viladecavalls ha realitzat diverses tasques de manteniment i arranjaments a cadascun de les escoles del municipi; ja sigui en espais com els patis o les aules.

A l'Escola Rosella s'ha procedit al sanejament i pintat d’un total de 9 aules del centre (6 d’Educació Primària i 3 aules del nou mòdul), a més de pintar el mur vermell del pati de primària, les baranes interiors i la peixera situada a l’entrada de l’escola, també s’ha realitzat treballs d’adequació del pati d’educació infantil com ara la reposició de la tanca de fusta d’accés al pati, s’ha reomplert el sorral de sauló i anivellat el terra. A l'Escola Roc Blanc s’ha pintat el porxo de l’entrada principal exterior de l’escola, el sostre, parets i passadissos interiors de l’escola, s'han reparat els sostres a l’entrada del Cicle Inicial i el de la caseta del pati d’Educació infantil on s’ha pintat també el mur i abonat la terra de l’hort i reomplert el sorral amb ull de perdiu. Al pati de Cicle Mitjà s’han substituït 8 reixes d’accés al passadís.

Les llars d'infants municipals també s'han posat a punt. S'ha procedit al manteniment de zones comunes, substitució de prestatges, manetes i panys a algunes aules, i el condicionament de jardins i terres (reposició de sorrals, desbrossament dels patis, reposició de plantes i flors etc)

Aquestes són algunes de les actuacions més destacades que l’Ajuntament de Viladecavalls ha dut a terme durant aquest estiu i que garanteixen que es puguin iniciar les classes amb unes instal·lacions de qualitat i preparades per un nou any escolar.

 

Actuacions escoles municipals estiu 2015-2016

 

L’Ajuntament cobreix el 100% de beques de suport a l’escolaritat per al curs 2015-16

Es consigna un pressupost d'11.000 euros en beques de suport a l'escolaritat. Amb aquest import l’Ajuntament dona resposta a un total de 123 beques de suport a l’escolaritat per al curs 2015-2016 (52 de l’escola Roc Blanc, 36 de l’escola Rosella i 34 de l'institut Viladecavalls). 

Nous projectes educatius

Enguany la Regidoria d’Ensenyament de l'Ajuntament de Viladecavalls en col•laboració amb els diferents centres municipals d'educació del municipi ofereix l'oportunitat d'accedir a la formació musical a les escoles de primària de Viladecavalls.

Per fer-ho, durant el Curs 2015-2016 i en horari extraescolar de migdia, s'iniciarà l'oferta pels alumnes de 4-5 anys, que tindran la possibilitat de fer música dins de les escoles, participant en formacions vocals i instrumentals en format de classes col·lectives.

Vilasona