Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 03:44 | 22/07/2024

Inici del curs escolar a Viladecavalls amb normalitat

dilluns 15 setembre 2014

El curs escolar 2014-2015 ha començat sense incidències, i amb totes les necessitats cobertes, gràcies a la important inversió que l'Ajuntament de Viladecavalls ha destinat als centres educatius del municipi durant el darrer any.

 
Aquesta inversió ha cobert el manteniment i l’actualització de totes les escoles, per oferir unes instal·lacions preparades que garanteixin als alumnes un inici del curs escolar amb plena normalitat, assegurant el compliment de la normativa vigent.
 
Les llars d'infants municipals renoven els seus espais interiors i exteriors
Les tasques d'adequació que s'han dut a terme a les llars d'infants, aquest darrer any, s'han centrat en el pintat interior de les llars, la dotació de mobiliari nou i l’arranjament tant dels patis com dels accessos al centre. El cost total d'aquestes millores ha estat de 20.589,25 euros.
 
A nivell organitzatiu, el Consistori ha actualitzat el Projecte Educatiu i Pedagògic de les llars d’infants municipals a més d’impulsar i donar suport a la constitució de les seves AMPA's.
 
Obres de rehabilitació i millora als centres educatius de Primària
Durant el curs passat, s’han fet actuacions de manteniment a les dues escoles de primària municipals per valor de 29.618,60 euros.
 
Per una banda, a l’Escola Rosella s’han realitzat obres de rehabilitació I impermeabilització de la coberta de l’edifici ampliat, s’han reparat filtracions del gimnàs provinents del baixant de la cuina, s’ha dotat d’aigua sanitària calenta per les classes de p3, p4 i p5 així com l'arranjament del pati.
 
A l’Escola Roc Blanc s’ha realitzat una neteja dels canalons de recollida d’aigua, s’ha iniciat la substitució de l’enreixat dels diferents patis del centre i substitució de les cistelles de bàsquet entre altres millores.
 
Les AMPA's de les escoles Rosella i Roc Blanc gestionaran el servei de menjador a partir d'aquest curs 2014-2015
Donant resposta a la sol·licitud de les AMPA's de les escoles Rosella i Roc Blanc, i després de l'acord dut a terme amb l'Ajuntament, aquestes s'encarregaran de la gestió del servei de menjador del proper curs escolar.
 
Per facilitar aquest traspàs de competència, el Consistori ha fet un gran esforç econòmic per poder equipar les cuines i insonoritzar els menjadors de les escoles. També s’ha materialitzat la compra d'utillatge de les cuines i parament dels menjadors dels centres, inexistents fins el curs passat, suposant una inversió total de 23.189,58 euros.
 
L'IES Viladecavalls millora els seus espais exteriors
Al llarg del curs 2013-2014, s'han dut a terme arranjaments dels espais exteriors de l'IES Viladecavalls i s’ha adequat el "Camí a l'Institut" amb l’objectiu de vetllar per la seguretat dels alumnes.
 
En relació als projectes educatius de l’IES Viladecavalls, l’Ajuntament ha renovat el conveni Aula MAP, manté el projecte ITACA 2014 i ha iniciat la col·laboració amb el projecte internacional de cicle d'intercanvis COMENIUS.
 
20 anys de l'Escola de Música Pau Casals
L'escola de música municipal i l'Ajuntament es preparen per celebrar el seu 20è aniversari amb un seguit d'actes i esdeveniments per a tothom.
 
Aprofitant aquesta efemèride, també s’està renovant la imatge de l'Escola de Música Pau Casals i en les properes setmanes es procedirà a incorporar la nova retolació interna del centre.
 
En el transcurs del curs 2014-2015, es té previst seguir amb les actuacions de millora de l’escola de música substituint l'actual equip de só, renovant el cablejat de l'auditori,  instal·lant un equip portàtil i altres recursos tecnològics, impulsant també la creació de la seva AMPA, per tal de que l'escola de música disposi d'uns recursos adequats i actuals.
 
El Consistori seguirà invertint en els centres educatius municipals amb l’objectiu d’oferir als alumnes de Viladecavalls totes les facilitats i cobertura per unes òptimes condicions en el seu dia a dia a l’escola, com a pilar cap-dalt de la nostra societat.