Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 18:54 | 25/07/2024

Iniciades les obres de reparació del talús malmès al polígon de La Bòbila arran dels darrers aiguats

diumenge 19 gener 2020

L'aigua acumulada en el talús situat a la part posterior del polígon de La Bòbila, a causa dels aiguats que ha patit el municipi des del novembre del 2018 fins a les darreres pluges d'aquesta passada tardor, va ocasionar una esllavissada de fangs i roques que ha generat diversos desperfectes que afecten la seguretat de les persones i la normalitat de l'activitat empresarial del polígon.

Aquest fet ha afectat l'estabilitat de l'estructura, a més de generar un esvoranc que ha deixat la línia elèctrica de mitja tensió que alimenta el polígon debilitada. També es va detectar un drenatge malmès i diversos trams de la tanca que delimita el camí del desnivell del talús han desaparegut amb l'esllavissada.

L'Ajuntament ja ha iniciat les obres d'emergència que consten de l'esbrossada de la zona per tal de dissenyar una solució al sistema actual de conducció d'aigües, la retirada dels fangs a solar per a assecar, previ al transport a l'abocador, la construcció d'un mur d'aproximadament vuitanta-cinc metres, el reencaminament de les aigües cap a ambdós costats del talús, la reparació dels tubs de drenatge, la restitució del camí, l'assegurament de la línia elèctrica i donar sortida a les aigües de les cobertes de les naus afectades.

Aquests treballs es preveu que finalitzin en un termini de tres mesos i suposarà un cost de 535.532,61 euros. Aquest import s'ha de sumar als prop de dos milions d'euros que s'han hagut de destinar a les múltiples obres d'emergència que s'estan duent a terme al municipi arran dels aiguats que ha patit el municipi des del novembre de l'any passat.