Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 07:40 | 16/07/2024

Iniciades les obres d'emergència per resoldre les incidències en el sistema de canalització d'aigua de la Zona Esportiva Municipal del nucli urbà

Els diversos episodis de climatologia adversa patits al municipi, des del passat mes d'abril fins a les darreres pluges de juliol, han provocat la inundació del magatzem i la sala de calderes de la Zona Esportiva Municipal del nucli urbà, generant un seguit d'incidències greus que l'Ajuntament ja està treballant en la seva solució.
Treballs de reparació del sistema de canalització d'aigua de la zona esportiva
Treballs de reparació del sistema de canalització d'aigua de la zona esportiva

dimarts 30 juliol 2019

El passat 9 d'abril, arran de les fortes pluges i calamarsa, el soterrani del poliesportiu -on s'ubica el magatzem i la sala de calderes- va quedar inundat. L'endemà, es va dur a terme una inspecció municipal a la zona afectada i es detectà un tub soterrat, que travessa el camp de futbol, obstruit d'aigua i malmès, així com el trencament d'asfalt, danys en el mur de contenció annex a la carretera B-120 i un petit esvoranc a la rampa d'accés al magatzem amb desaparició de terres a conseqüència de la manca d'una evacuació de les aigües acumulades adient al clavegueram municipal, entre altres. A aquestes incidències s'hi ha de sumar afectacions a la zona d'aparcament de la zona esportiva, desperfectes a la gespa del camp de futbol i en el sistema de producció d'aigua calenta i de ventilació del pavelló poliesportiu, ocasionades arran de nous aiguats el passat 3 de maig i el recent 17 de juliol.

Després d'haver realitzat diversos bombaments d'aigua per part de la Brigada Municipal i amb el suport dels Bombers Voluntaris de Viladecavalls, ja es treballa en les obres de reparació, amb caràcter d'emergència i es preveu que finalitzin en 4 o 5 setmanes.

Aquests treballs consten de la construcció d'un nou tram de connexió entre el pou de descàrrega actual amb un primer tram des del fons del camp fins a la zona d'aparcament i un segon tram en paral·lel al clavegueram públic existent, tocant al mur de contenció de la B-120, fins al pou de connexió final.

Les obres tenen un cost previst de 80.000 euros que assumeix l'Ajuntament amb el romanent de tresoreria general després d'haver-se aprovat en el Ple de juliol.

Aparcament de la zona esportiva inundat

Treballant en el sistema de canalització una vegada buidat d'aigua

Accés al magatzem de la zona esportiva inundat

Accés al magatzem de la zona esportiva una vegada realitzat el bombament d'aigua

Reparació del mur de contenció

Galeria d'Imatges

vista general.jpg
mur zemnu.jpg
IMG-20190730-WA0014.jpg
IMG-20190730-WA0016.jpg
accés magatzem.jpg