Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:40 | 17/07/2024

Jornada de ciberseguretat en el programa de Parelles TIC

dimecres 17 juliol 2019

La jornada de treball de les parelles TIC del dilluns 15 de juliol va comptar amb la presència del perit forense tecnològic informàtic Josep Valls per tractar temes de seguretat i confidencialitat a l’hora de fer servir les noves tecnologies.

Aquesta sessió tenia per objectiu donar a conèixer entre els participants del programa els avantatges i les facilitats que les tecnologies de la informació i la comunicació posen al nostre abast. Però alhora Valls també va exposar els riscos que implica fer ús d’internet sense tenir en compte la protecció que cal fer de les nostres dades personals.

Entre altres aspectes, el perit informàtic va aportar consells perquè els usuaris mantinguin protegides les seves dades personals quan naveguen per internet, per exemple, anar amb compte en connectar-se a una xarxa wifi pública, o controlar quins permisos s’autoritzen quan descarreguen una aplicació en els seus telèfons mòbils. De la sessió se’n desprèn que els usuaris i les usuàries poden navegar amb tranquil·litat sempre que tinguin en compte els recursos adients per una correcta protecció de les dades de caràcter personal.

El programa Parelles TIC es desenvolupa al llarg del mes de juliol i pretén fomentar l’alfabetització digital entre la població alhora que treballa entre tots els participants la convivència i l’entesa més enllà de les diferències generacionals.