Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:55 | 12/07/2024

Juny, mes del Medi Ambient a Viladecavalls

dimecres 10 juny 2020

L'Ajuntament de Viladecavalls celebra el mes del Medi Ambient i se suma a la Setmana de l’Energia 2020 del 20 al 26 de juny que coincideix amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

Durant el mes de juny,  Viladecavalls s’adhereix amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental que organitza amb la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, una programació de tallers virtuals per avançar cap a la transició energètica.  

En el conjunt del cicle es vol d’ajudar les famílies, comerços i empreses a estalviar energia i molta despesa econòmica, i introduir conceptes com l’autoconsum fotovoltaic i la mobilitat elèctrica.

Calendari

Al Vallès Occidental s’han programat els següents tallers gratuïts en directe
  • 15 de juny, a les 16:300h: Estalvi i eficiència energètica a la llar. ZOOM
  • 17 juny, a les 15.30h:  Estalvia al teu comerç ZOOM
  • 19 juny, a les 15.30h: Estalvia a la teva empresa ZOOM
  • 22 juny, a les 19h: Biomassa, l'energia renovable de proximitat. YouTube live
  • 29 juny, a les 19 h: Ha arribat l'hora de comprar un cotxe elèctric (o no) YouTube live
  • 30 juny, a les 19h:  Autoconsum, plaques solars...de què estem parlant? YouTube live

Totes les inscripcions es poden fer clicant aquí.

Altres accions i recursos:

Viladecavalls és municipi compromès activament en la protecció del medi, dinamitzant polítiques i accions a favor de la sostenibilitat, protecció i millora del medi ambient.

El municipi està adherit al Pacte dels Alcaldes pel Clima des del 2013, en lluita per la mitigació al canvi climàtic, està compromès a reduir les emissions un 40% de cara el 2030, però també ha incorporat els projectes d’adaptació per tal de fomentar el progrés en la reducció de la vulnerabilitat.