Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 19:14 | 23/07/2024

L’Agència de Salut Pública de Catalunya aixeca les restriccions en el consum d’aigua a Viladecavalls

Es comunica a la població que la incidència està resolta i que l’aigua és totalment segura pel consum i ús humà

dimecres 23 agost 2023

Avui, 23 d’agost, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha comunicat que torna a ser apta pel consum humà l’aigua de l’aixeta de totes les zones afectades per la incidència detectada fa uns dies a la xarxa de subministrament, gestionada per les empreses Mina d’Aigües de Terrassa i Taigua.

L’avís va arribar el passat dia 16 i va provocar que la Generalitat de Catalunya prohibís el consum d’aigua a Can Trias (i a la zona industrial); a la Planassa ((als carrers Matadepera i Vacarisses, i al camí de l’Estació); a Can Mitjans; al vial de Sant Jordi; i als carrers Pirineus, Montsec, Tibidabo, Montcau, Montseny, Sant Llorenç i Puigmal.

Mesures alternatives

Al llarg d’aquestes jornades, l’Ajuntament de Viladecavalls ha instal·lat dipòsits de provisió d’aigua potable, disponibles durant tot el dia, amb la voluntat de proveir a tot el veïnat afectat un servei alternatiu de d’aprovisionament. En aquest sentit, a més, s’ha treballat amb l’equip Protecció Civil, el qual ha ajudat a desplaçar les garrafes d’aigua la gent gran o a la ciutadania amb dificultats.

Davant la situació, el consistori ha mantingut el contacte amb les empreses Mina d’Aigües de Terrassa i Taigua responsables de solucionar el problema, amb la voluntat de fer seguiment de l’estat de la incidència. Mentrestant, el nostre municipi ha treballat per donar resposta als dubtes sorgits entre la ciutadania, seguint les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, a través dels mitjans de comunicació locals i de Serveis Socials, que s’han encarregat de posar-se en contacte amb la població de més edat o vulnerable.

Un cop resolt, l’Ajuntament ha emès un BAN informatiu en el qual es detalla que l’aigua és totalment segura per al consum i ús humà i que, en breu, es retiraran les cisternes d’aigua potable.