Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 10:13 | 13/07/2024

L’Ajuntament exigeix novament millores en la planificació dels treballs del IV Cinturó

Al llarg de la reunió mantinguda aquest matí amb responsables del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, l’alcaldessa, Cesca Berenguer, mostrava el desacord municipal amb la previsió d’accessos a la nostra població

dilluns 06 novembre 2023

Aquest matí un equip de treball de l’Ajuntament de Viladecavalls, encapçalat per l’alcaldessa, Cesca Berenguer es reunia amb una representació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de la qual participava el cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya, Vicente Vilanova, per a tractar sobre la situació de les obres del IV Cinturó.  Un dels aspectes destacats en la trobada era la previsió d’accessos al municipi des de les diferents infraestructures implicades i l’anunci realitzat pels responsables de Carreteres de l’Estat que pròximament es podria tancar definitivament el ramal lateral que connecta la desviació de la carretera d’Olesa cap a la C-16. Això suposaria que ja no es podria accedir des de Terrassa a la via col·lectora que ofereix accés directe al municipi.

L’Ajuntament ha mostrat la seva ferma oposició a aquesta possibilitat i ha exigit tant als responsables del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, com en una trucada posterior de l’alcaldessa al cap del Servei Territorial de Carreteres de Barcelona de la Generalitat, Daniel José Gallego, que aquest accés es mantingui obert. La voluntat municipal és trobar-se pròximament amb el director General d'Infraestructures de Mobilitat del govern català, David Prats, per a insistir en la importància d’evitar el tancament d’aquest accés. La oposició mostrada ha fet que els responsables de Carretes de l’Estat hagin posposat aquesta decisió.

Altres qüestions tractades

Més enllà d’aquesta qüestió, la reunió de treball ha girat al voltant d’altres dos grans eixos. Per una banda, el consistori ha insistit en la importància de disposar d’un calendari i del seu compliment per a enllestir les obres associades al IV Cinturó. De la mateixa manera s’han repassat les infraestructures pendents de ser finalitzades al nostre terme municipal. En aquest sentit, es demanava informació sobre la finalització i arranjament de la zona d'entrada a Can Trias pel carrer de  Pompeu Fabra i es destacava el compromís per part de l’Estat per a urbanitzar l’entorn del carrer Greco.