Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 23:10 | 23/07/2024

L’Ajuntament garanteix l’aigua a Can Trias i a la resta de zones afectades per les restriccions

Les empreses responsables del subministrament informen al consistori que continuen treballant en el problema detectat el 16 d'agost a diversos punts del municipi

dilluns 21 agost 2023

El passat 16 d'agost, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va informar l'Ajuntament de Viladecavalls la detecció d'una concentració anormal d'alguns paràmetres a l'aigua gestionada per les empreses Mina d’Aigües de Terrassa i Taigua, i va prohibir la ingesta i l'ús de l'aigua per a la preparació d'aliments a diverses zones del terme municipal.

En concret, els domicilis i empreses afectades corresponen a tot Can Trias; a la Planassa, als carrers Vacarisses, Matadepera (del número 1 al 19, ambdós inclosos) i al camí de l'Estació (fins a arribar a Can Corbera); al vial de Sant Jordi; a Can Mitjans; i als carrers Pirineus, Tibidabo, Montcau, Montsec, Montseny, Sant Llorenç i Puigmal.

Col·locació de punts d’abastiment d’aigua potable

Davant la situació, l'Ajuntament ha instal·lat punts d'aigua potable als indrets més afectats per les restriccions. Es tracta de cisternes d'aigua potables, localitzades a Can Trias (al carrer Isaac Albéniz i a l'avinguda Pablo Picasso), i al final del carrer Sant Martí (zona de la Creueta).

El servei està en funcionament al llarg de tot el dia, amb la finalitat de garantir la provisió d'aigua potable a tot el veïnat afectat. En aquest sentit, s’ha demanat responsabilitat a la ciutadania per fer ús d’aquesta possibilitat, reservada únicament a les persones amb restriccions a les seves llars. 

Mentrestant, el consistori manté el contacte amb les empreses responsables del subministrament d'aigua potable en aquestes zones, amb la voluntat de fer un seguiment del procés de resolució de la incidència. Des d'ambdues corporacions, s'informa el govern municipal que la tasca per normalitzar el servei continua en marxa.

Preguntes freqüents

Amb la voluntat de resoldre dubtes al veïnat, des de l’Ajuntament es comparteixen les següents especificacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya envers l’ús de l’aigua mentre s’allargui la situació:

Es pot utilitzar l’aigua per rentar la roba, regar o altres usos?

Tot i que la ingesta està totalment prohibida, sí es pot fer servir l’aigua per rentar la roba, regar o altres usos domiciliaris.

Amb osmosi, es pot fer ús de l’aigua de l’aixeta per beure i cuinar?

Sí, ja que els sistemes d’osmosi domiciliàries són molt eficients eliminant elements contaminants.

Amb filtres de carbó activat, es pot fer ús de l’aigua de l’aixeta per beure i cuinar?

Sí, és segur fer servir aquesta mena de filtres, sempre que estiguin certificats per eliminar trihalometà (TMH) per una organització acreditada.

És segura l’aigua de les piscines?

Sí, és segur banyar-se a les piscines, sempre que disposin d’un sistema de tractament químic adequat i que s’hagin omplert des de fa dies.

La gent gran està rebent la informació necessària?

Sí. L’Ajuntament, mitjançant els Serveis Socials, ha contactat amb les persones grans i vulnerables.

El carrer Joan XXIII està inclòs a les restriccions?

Aquesta zona del municipi no es troba afectada.

Quant de temps duraran les restriccions?

De moment, el termini de la incidència depèn de la feina de les empreses Mina Pública d’Aigües i Taigua, les quals treballen perquè l’afectació pugui ser resolta l’abans possible.