Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:02 | 12/07/2024

L’Ajuntament ha aprovat un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES)

L’Ajuntament de Viladecavalls va aprovar el passat 29 de gener de 2015 el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) amb l’objectiu d’aplicar mesures concretes que permetin lluitar contra el canvi climàtic.

dijous 12 febrer 2015

Aquest document és el resultat de l’adhesió al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses contra el Canvi Climàtic del Municipi que va aprovar el Ple de la Corporació el 25 d’abril de 2013.

El pla ens ha d’ajudar a reduir les emissions de C02 en més del 20% per A l’any 2020, gràcies a l’adopció de determinades actuacions que impliquin una millora en l’eficiència energètica.

El pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES) ha estat redactat per l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic de la Gerència de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Viladecavalls.

En aquest document es fa una diagnosi inicial de les emissions de CO2 del nostre municipi a partir de diferents sectors: edificis i equipaments del sector terciari (no municipal), edificis residencials, transport urbà rodat (privat i comercial), Ajuntament i emissions associades al tractament de residus sòlids urbans. 

El Consistori crearà en les properes setmanes un Equip de Treball Energètic Municipal que vetllarà per l’execució i seguiment de les múltiples accions que suposaran una reducció considerable de les emissions de CO2 al municipi, segons estableix el PAES.