Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 10:56 | 22/07/2024

L’Ajuntament inicia els tràmits per a l’obtenció del distintiu SG CITY 50-50 per la igualtat de gènere

A més de ser un reconeixement per les polítiques d’igualtat desenvolupades, el distintiu és un compromís per a continuar treballant en aquest àmbit

dilluns 14 agost 2023

L’Ajuntament de Viladecavalls vol certificar el seu compromís amb les polítiques d’igualtat aconseguint la distintiu SG CITY 50-50, el primer segell de qualificació i reconeixement públic a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit municipal. Per aquest motiu, ja s’ha iniciat la corresponent tramitació que situarà el nostre entre els municipis capdavanters del país en el treball per a posar fi a la discriminació envers les dones.

L'Associació Forgender Seal és la responsable de certificar i atorgar el distintiu al municipi sol·licitant, mitjançant un procés de certificació elaborat segons les competències municipals i la normativa nacional i internacional sobre els drets humans de les dones. Aquest procés de certificació s'adapta a la normativa específica del territori on s'aplica, considerant també la legislació nacional vigent i l'àmbit competencial de la institució.

La Norma SG CITY 50-50 és un procés de millora contínua que incorpora requisits i criteris per integrar la perspectiva de gènere en l'estratègia política del municipi. A través d’ella s’Identifiquen els processos de treball existents a l'organització municipal i com planificar i executar-los per satisfer les necessitats específiques de les dones i de la ciutadania en general.

La Norma ofereix un mecanisme pel qual el municipi elabora la seva pròpia autodiagnosi utilitzant un formulari proporcionat per la mateixa Norma. A partir del resultat obtingut, el municipi planifica i estableix els seus propis avanços amb paràmetres concrets en el Pla de Compromís, que també és proporcionat per SG CITY 50-50. D’aquesta manera, el distintiu esdevé una garantia per a continuar avançant en matèria d’igualtat.