Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 15:52 | 17/07/2024

L’Ajuntament proposa una programació pel Dia Internacional contra la Violència de Gènere

El poble acollirà, del 20 al 29 de novembre, activitats emmarcades en la lluita contra la violència envers les dones

dilluns 20 novembre 2023

El Dia Internacional en contra de la Violència de Gènere és una jornada que se celebra cada 25 de novembre (25N) amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància de treballar conjuntament per extingir la xacra social de la violència envers les dones.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Viladecavalls i la Diputació de Barcelona, s’organitzarà un programa d’activitats que s’encetarà el pròxim dilluns, 20 de novembre, amb un taller d’autodefensa personal impartit per l’Associació d’Autodefensa Biterna. La proposta es durà a terme al Centre Cívic Paco Cano, a les 18 hores, i està organitzada per l’Associació Veïnal de Can Trias.

El dijous, 23 de novembre, membres de la Policia Local de Viladecavalls oferiran a la sala polivalent dels baixos de la biblioteca municipal un taller de defensa personal adreçat a dones. Durant la sessió, s’ensenyaran tècniques de defensa bàsiques, amb les quals augmentar la seguretat pròpia davant possibles agressions i l’autoestima.

D’altra banda, fins al 29 de novembre, la Biblioteca Municipal Pere Calders acull l’exposició Lliures i sense por, una mostra dirigida a reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. Amb això, es pretén fomentar la reflexió al voltant de les violències sexuals, com identificar-les, quines són les causes i què podem fer davant aquestes situacions.

Les entitats esportives del nostre poble se sumen també a la proposta. Durant els entrenaments i les competicions que es desenvolupin al llarg de la setmana, els grups llegiran un manifest amb el qual es reclama la desaparició definitiva de la violència envers les dones, i la voluntat de continuar treballant per acabar amb el masclisme també dins el món de l’esport.