Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:32 | 21/07/2024

L’Ajuntament sol·licitarà a l’IDAE un programa d'ajudes per la renovació de les instal·lacions d'enllumenat municipal

La sessió ordinària del ple celebrada el passat dijous 31 de març va aprovar, per unanimitat de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Viladecavalls, la sol·licitud del programa d’ajudes de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) per a la renovació de les instal·lacions d’enllumenat municipal.

dijous 07 abril 2016

Aquesta iniciativa neix en l’àmbit d’actuació de l’enllumenat públic del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible de Viladecavalls (PAES), el qual deriva del compromís adoptat per l’Ajuntament de Viladecavalls en el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses Contra el Canvi Climàtic. Aquesta renovació de l’enllumenat exterior, a més a més, és un dels eixos vertebrals en els quals es treballa per tal d’adequar l’enllumenat públic al Reglament d’eficiència energètica en instal·lacions exterior  RD1890/2008, del 14 de novembre i la normativa de contaminació lluminosa.

A més a més de millorar la qualitat de l’enllumenat, aquesta mesura permetrà obtenir una reducció de la despesa energètica associada en prop d’un 53,89% i 93,7 tones equivalents de CO2.  

D’altra banda, en els darrers mesos, l’Ajuntament, ha implantat dues importants mesures amb l’objectiu d’optimitzar el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible. Es tracta de la contractació d’un Gestor Energètic Municipal i l’adquisició d'un programa de Comptabilitat Energètica, que juntament amb els tècnics municipals, han permès detectar i quantificar punts de millora dels edificis i equipaments municipals, com ara l’ajust de potències contractades, fet que suposarà un estalvi directe de fins a un 40%.

Des de l’Ajuntament es continua treballant en l’adequació de les instal·lacions a les necessitats reals del municipi de tal manera que comporti una millora directa, no només econòmica sinó també mediambientalment, per a Viladecavalls i els seus ciutadans.