Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:32 | 19/07/2024

L’Ajuntament treballa en el disseny d’un pla de reforç de la seguretat ciutadana

divendres 19 juliol 2019

L’Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, va mantenir ahir, 18 de juliol, una reunió amb el Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, i el Director del cos de Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, per tractar temes cabdals en seguretat ciutadana al municipi. Tot i que les dades actuals relatives a delictes a Viladecavalls se situen per sota de la mitjana de Catalunya, la voluntat de l’Ajuntament és la de reforçar les mesures en matèria de seguretat a través de quatre eixos:

  1. En primer lloc, s’augmentarà el nombre de càmeres de videovigilància al municipi. En aquests moments s’està redactant el contracte de més dispositius de gravació a Sant Miquel de Guanteres. De fet, els propers dies l’Alcaldessa es reunirà amb el Director General d’Administració de Seguretat per traslladar-li aquest projecte.
  2. El Consistori treballa també en la implantació d’una prova pilot de servei de vigilància privada a determinades urbanitzacions. Es tracta d’una pràctica que ja es porta a terme en altres municipis amb resultats positius.
  3. Alhora, es realitzarà un estudi per a la millora de la plantilla d’agents de la Policia Local per conèixer quins recursos permetran optimitzar les seves tasques.
  4. I per últim, es va traslladar a la Conselleria d’Interior la necessitat d’augmentar la presència de Mossos d’Esquadra al nostre territori.

Entre els punts que l’Alcaldessa va tractar amb el Conseller, es va fer esment de la manca de recursos dels Bombers de Viladecavalls. En aquest sentit, Berenguer va reclamar la convocatòria de més places de Bombers voluntaris -competència de la Generalitat de Catalunya- així com ajuts i inversió per adquirir nous vehicles, i un correcte manteniment de les instal·lacions del Parc de Bombers de Viladecavalls.

L’Ajuntament continuarà treballant en l’augment de la seguretat al municipi i en la materialització d’aquest pla de reforç, destinat a millorar el benestar dels veïns i les veïnes de Viladecavalls.