Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 08:43 | 25/07/2024

L’Ajuntament treballa en l’adaptació dels centres escolars per a afrontar altes temperatures

Tant les llars d’infants municipals com les escoles incorporen millores per a reduir les temperatures al seu interior i a l’exterior

dijous 08 juny 2023

Davant l’increment de temperatures durant l’estiu i la freqüència d'onades de calor que acompanyen el canvi climàtic, l’Ajuntament està incorporant als centres escolars del municipi tota una sèrie de sistemes que permetin garantir el major benestar possible de l’alumnat. D’aquesta manera a les llars d'infants municipals Can Trias i Barromina s’han instal·lat sistemes d'ombreig als seus espais exteriors. De la mateixa manera a les escoles Roc Blanc i Rosella el consistori ha col·locat tendals als patis d'educació infantil per cobrir les zones exteriors. Aquestes mesures tenen com a objectiu principal proporcionar ombra i protecció durant les activitats a l'aire lliure.

Pel que fa a les temperatures de confort a l’interior de les llars d’infants municipals ambdues estan equipades amb sistemes de ventiladors de sostre per tal de facilitar la recirculació de l'aire a les estances. En tot cas, a la Llar d'Infants Municipal Barromina, s'ha millorat l'eficiència energètica canviant la fusteria exterior per fusteria d'alumini. Durant aquest mes de juliol, en finalitzar el curs escolar, es realitzarà a més la substitució de totes les finestres i portes interiors de l'aula 2.

Pel que fa a la Llar d'Infants Municipal Can Trias, en tractar-se d’un edifici aïllat i més afectat per la llum solar directa, s'ha programat una inversió per aquest curs 2022-2023 que permetrà durant la primera quinzena de juny la instal·lació d’un sistema de climatització amb aire condicionat a les zones comunes de la llar. Aquest sistema complementarà els ventiladors de sostre ja instal·lats, garantint una temperatura de confort adequada per als infants.

Pel que fa a les escoles de primària, tot i ser de titularitat del Departament d'Educació, l'Ajuntament de Viladecavalls ha decidit realitzar diverses inversions en col·laboració amb els centres educatius. A l'Escola Roc Blanc, gràcies a l'aportació de l'AFA, s'han adquirit 18 ventiladors de sostre que seran instal·lats pel consistori en 9 aules la qual cosa suposarà realitzar modificacions a les línies elèctriques existents per adaptar-se a les noves necessitats.

Per la seva banda, a l'Escola Rosella, l'Ajuntament invertirà en la climatització amb aire condicionat a l'espai comú del menjador, donant resposta així a una sol·licitud realitzada per la direcció i el Consell Escolar del centre. Aquesta actuació està programada per a finals del mes de maig i principis de juny, aprofitant l'horari lectiu reduït.