Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 17:21 | 18/07/2024

L’Ajuntament treballa en l’elaboració d’una ordenança específica per lluitar contra el Mosquit Tigre

La climatologia dels darrers mesos de Viladecavalls, com la de la resta del país, ha estat idònia per a la proliferació del Mosquit Tigre, amb intervals de pluja i sol que és just el que necessita aquest insecte per a criar les seves larves en les aigües estancades, que podem trobar en recipients mal tancats o piles de pneumàtics a la intempèrie, piscines sense un degut manteniment, testos o aigüeres, entre altres.

dilluns 08 juny 2020

L’Ajuntament de Viladecavalls, any rere any, realitza un control específic del Mosquit Tigre, com també ho fa de la vespa asiàtica, de rosegadors o de coloms, entre d’altres. Enguany, s’ha reforçat aquest servei amb la contractació d’una empresa especialitzada que està duent a terme unes actuacions de suport a tot el municipi, a més d’implementar una campanya per sensibilitzar la ciutadania i per dotar-la dels consells preventius necessaris per a reduir la població del Mosquit Tigre, així com ha iniciat la redacció d’una ordenança municipal per combatre aquesta problemàtica.

Cal recordar que el Mosquit Tigre no pot transmetre el virus del SARS-CoV-2. Pel que fa a les malalties exòtiques com el Zika, el Dengue o la Chikungunya, la reducció del turisme d’aquest 2020 disminuiran de manera important la possibilitat de transmissió a través del mosquit.

La lluita contra el Mosquit Tigre és una prioritat de l’Ajuntament de Viladecavalls i es destinen tots els recursos tècnics i econòmics possibles per fer front a aquesta problemàtica que afecta directament en el benestar dels nostres veïns i veïnes.