Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 13:01 | 25/07/2024

L’alcaldessa de Viladecavalls dicta un ban municipal per l’alt risc d'incendis forestals

El risc d'incendis forestals s'accentua amb l'arribada de l'estiu i Viladecavalls és un municipi envoltat per un entorn natural el qual es necessita mantenir net de residus que puguin originar foc, així com disposar de tots els recursos municipals preparats per si cal intervenir en l'extinció d'un incendi i que la ciutadania segueixi els consells preventius i de seguretat sense excepcions.

dimarts 21 juny 2022

En aquest sentit, l'Ajuntament de Viladecavalls està realitzant la neteja periòdica de les franges perimetrals des del passat mes de maig i obre de noves al nucli urbà. En els darrers dies, s'ha posat a punt el dipòsit d'aigua contra incendis de Can Baiona i en el marc del Pla d'informació i Vigilància contra Incendis forestals (PVI) de 2022, dues persones informadores recorren el municipi per tal d'informar i conscienciar la població en l'àmbit de la prevenció d'incendis.

Així mateix, dimecres passat 15 de juny es va dur a terme una reunió amb els cossos de seguretat, l'alcaldessa, els regidors de Coordinació i gestió d'Emergències i de Medi Ambient i tècnics municipals per repassar el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) on es recullen els plans d'actuació davant qualsevol mena d'emergència, amb especial atenció als incendis forestals.

No obstant això, Viladecavalls ja ha patit dos incendis de baixa intensitat des de principi de juny i per aquest motiu, l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, ha dictat un ban municipal, avui 21 de juny, amb 8 mesures d’obligat compliment a tot el terme.

Amb tot, demanem la màxima precaució i el compliment rigorós de les mesures vigents i en especial amb el Sant Joan a les portes, dia de celebració en què és habitual l'ús de pirotècnia i la crema d'objectes en fogueres eventuals.

Ban municipal: Zona d’Alt risc d’incendis forestals

Mesures preventives de Protecció Civil a: Consells d’autoprotecció