Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 14:24 | 24/07/2024

L’Alcaldessa de Viladecavalls es reuneix a Madrid per buscar una solució a les obres del Quart Cinturó que afecten Viladecavalls

dimarts 23 setembre 2014

El passat dijous 18 de setembre, l’Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer es va traslladar a Madrid per reunir-se amb el Secretari General d’Infraestructures, Sr. Manuel Niño. En aquesta ocasió l’Alcaldessa va rebre el suport dels diputats al Congrés, Sr. Pere Macias, Sra. Dolors Montserrat i el Secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat Sr. Ricard Font.

 En la reunió es van continuar abordant les reclamacions que l’Ajuntament de Viladecavalls va presentar en l’anterior reunió portada a terme el 22 de gener de 2014. Cesca Berenguer va insistir en la necessitat de la continuïtat de les obres i la seva finalització i va recordar al Secretari General d’Estat el següents punts com una necessitat immediata:

La construcció de les dos rotondes de la carretera C-58 que comportaran una millora dels accessos viaris del barri de Can Trias, al Polígon Industrial de Can Trias, Can Mir i al barri de Sant Miquel de Guanteres.

La dignificació i adequació de les plataformes de l’Autovia B-40 al seu pas per Can Trias per part del Ministerio de Fomento. L’Alcaldessa va traslladar la necessitat que el Ministerio de Fomento assumeixi gran part de les despeses de les futures inversions d’urbanització i part del costos de manteniment posterior.

Necessitat de la finalització global de les obres de l’Autovia B-40 (IV Cinturó), tram Abrera- Sant Celoni des del punt de vista de defensa del patrimoni i inversions públiques i la reactivació econòmica.

 El resultat de la reunió va ser positiu ja que segons el Ministerio de Fomento en la Llei General de Pressupostos de l’Estat 2015 apareixerà la dotació econòmica per fer front a l’execució de les rotondes de la C-58. Aquesta actuació es portarà a terme amb la construcció en primer lloc de la rotonda situada davant de l’accés a Sant Miquel de Guanteres i la B-120.

Per altra banda es va acordar la redacció tècnica d’un projecte a càrrec del Ministerio de Fomento i amb la supervisió dels tècnics de l’Ajuntament de Viladecavalls, que defineixi i quantifiqui les intervencions que s’han de portar a terme per deixar finalitzada les obres de les plataformes i l’adequació de la zona adjacent.

L’Alcaldessa ha manifestat ”estarem molt atents de l’aprovació del projecte de la Llei General de Pressupostos Generals de l’estat 2015 per verificar la inclusió de la partida i la dotació pressupostària per fer front a les obres de la B-40 ja que la finalització d’aquestes obres és vital per Viladecavalls. Continuarem lluitant i insistint. Tornaré a Madrid tantes vegades sigui necessari per reclamar una solució”.