Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:34 | 16/07/2024

L’Alcaldessa de Viladecavalls es reuneix amb la Gerència del Centre Gestor Cadastral

L’Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, es va reunir la setmana passada amb el gerent regional del Cadastre a Catalunya, Antoni Ripollès (Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas). L’Alcaldessa va traslladar la preocupació de la ciutadania de Viladecavalls respecte al cost de l’IBI.

dimecres 29 abril 2015

Durant la trobada, que va tenir lloc a Barcelona, l’Alcaldessa va sol·licitar al Gerent de Cadastre a Catalunya que es porti a terme un estudi que aporti possibles solucions per abaixar aquest impost.

A la reunió es va tractar la problemàtica actual entre el preu de mercat i el valor cadastral dels habitatges. Per altra banda també es va parlar de la revisió cadastral que el 2004 va fer l’Estat a Viladecavalls i que ha suposat un increment dels rebuts aquest 10 últims anys.

El Cadastre és un registre administratiu que depèn del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques on es descriuen els béns immobles rústics, urbans i de característiques especials. La descripció cadastral dels béns immobles inclou les seves característiques físiques, jurídiques i econòmiques, on hi podem trobar la localització, referència cadastral, superfície, representació gràfica, titular i valor cadastral.

Cesca Berenguer ha valorat molt positivament la trobada, destacant que s’ha de treballar conjuntament i buscar vincles entre totes dues administracions per trobar solucions reals pels ciutadans de Viladecavalls. Tot i que ha sigut una primera trobada, Cesca Berenguer i Antoni Ripollès han acordat seguir mantenint reunions que tinguin com a objectiu que el valor cadastral dels habitatges de Viladecavalls s’ajusti a la realitat.