Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:23 | 25/07/2024

L’entorn natural del municipi, més protegit contra el foc

Recentment, quedaven enllestits els treballs de neteja forestal i la instal·lació de càmeres de vigilància de les zones boscoses

dijous 06 juliol 2023

Coincidint amb l’arribada de l’estiu i l’increment de les temperatures han culminat diversos treballs a Viladecavalls destinats a la protecció del municipi davant dels incendis forestals. En concret s’han dut a terme actuacions de neteja forestal en més de cinquanta hectàrees durant les últimes setmanes. Aquests treballs formen part del programa de manteniment de les franges perimetrals que envolten tots els nuclis de la població. Per assegurar-ne l'eficiència màxima, els treballs han estat realitzats simultàniament per dos grups de treball.

Les franges perimetrals són àrees de seguretat de 25 metres d'amplada situades al voltant de les zones habitades de la població. Aquestes àrees tenen un paper fonamental en la protecció dels habitatges i la prevenció dels incendis forestals.

Paral·lelament, ja han entrat en funcionament les càmeres de vigilància que han estat instal·lades al nostre terme municipal per tal de poder alertar si es detecta un incendi. En concret aquests dispositius es troben situats a la zona de Can Turu per tal de disposar de la major visibilitat possible. La mesura ha estat desenvolupada gràcies a l’acord establert entre la Fundació Patrimoni Natural i l’Ajuntament de Viladecavalls. Les càmeres poden ser consultades pels cossos de bombers, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i Protecció Civil a través de la plataforma vigilant.cat.