Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 15:46 | 17/07/2024

La bassa de Can Baiona, preparada davant el risc d'incendis forestals

Davant el risc d’incendis forestals que s’accentua amb l’arribada del període estival, des de l’Ajuntament de Viladecavalls es treballa amb rigor per la prevenció i la planificació d’actuació en cas d’incendi al municipi.

dimarts 19 juliol 2022

En aquest sentit, volem compartir un vídeo de l’abans i el després dels treballs de manteniment i millora del dipòsit d’aigua de Can Baiona, construït per abastir les dotacions aèrees d’extinció en cas de detectar-se un incendi a Viladecavalls o al terme que ho necessiti. 


La bassa es va construir l'any 2007, en col·laboració entre l'Ajuntament de Viladecavalls, ADF de Viladecavalls i Diputació de Barcelona, amb finançament de la mateixa Diputació i Generalitat de Catalunya, per tal de donar cobertura a un àmpli sector boscós que no tenia cap dipòsit homologat per a els equips aeris de bombers. 

Els treballs realitzats durant el 2021 i 2022, que van culminar el 2 de juny d’enguany, han permès mantenir i reparar els elements que s'havien fet malbé i millorar-ne la seva funcionalitat incorporant estàndars més moderns per aquestes instal·lacions. 

Concretament es va buidar sencera, netejar de residus, canviar la làmina impermeable, reparar la xapa metàl·lica doblegada per cops, pintat, es va instal·lar una rampa de protecció per la fauna, es va reomplir dels prop de 200 m3 i es va acabar la bassa amb un coronament d'alta visibilitat per mitjans aeris.