Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 10:26 | 15/07/2024

La ciutadania pagarà menys IBI gràcies a l'actualització dels valors cadastrals sol•licitat per l'Ajuntament

L'impost de Béns Immobles (IBI) de l'exercici fiscal 2019 es rebaixarà un 3%, gràcies a l'actualització dels valors cadastrals sol•licitat per l'Ajuntament de Viladecavalls, el passat 15 de maig del 2018 a la Direcció General del Cadastre.

dimarts 30 desembre 1969

Fins ara, els valors cadastrals de Viladecavalls es trobaven, de mitjana, per sobre del 50% del valor de mercat, fet que comportava que els valors de mercat dels habitatges i immobles no s'ajustéssin als valors actuals del municipi.

Després que l'Ajuntament hagi gestionat la sol·licitud d'aplicació del coeficient d'actualització al preu de mercat actual dels béns immobles urbans del municipi, el 2019 s'aplicarà un decrement de 0.97 dels valors cadastrals que comportarà una rebaixa de l'IBI per aquest exercici fiscal.

En els darrers 3 anys, el tipus impositiu s'ha mantingut i aquest 2019 els valors cadastrals han disminuït, fet que comportarà una reducció dels ingressos de l'ajuntament. Per aquest motiu, des de la Corporació es treballarà perquè aquest fet no afecti el manteniment dels serveis municipals de Viladecavalls.