Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 15:26 | 17/07/2024

La Cursa Solidària de Sant Martí inclourà un cros familiar per relleus als voltants de la Masia de Can Turu

La Cursa Solidària de Sant Martí, que se celebrarà el pròxim diumenge 11 de novembre al matí dins els actes de la Festa d'hivern de Viladecavalls, comptarà amb una prova esportiva innovadora pel que fa al seu format, anomenat Cros familiar per relleus.

divendres 02 novembre 2018

Aquest tipus de modalitat de cursa només s'ha realitzat prèviament al País Basc i consta d'un circuit atlètic tancat que discorre entre corriols, parcs urbans, escales i asfalt d’un quilòmetre total de recorregut i al qual les persones participants hauran de donar voltes de forma combinada entre equips de dos.

Els equips han d'estar formats per un adult i un menor d'edat, sense necessitat que tinguin relació familiar. S'ha definit 4 categories segons l'edat del menor i indiferentment del sexe: Benjamins (el menor d’edat ha d’haver nascut entre el 2009 i 2010), Alevins (entre 2007 i 2008), Infantils (entre 2005 i 2006) i Cadets (entre 2003 i 2004). Les dues primeres categories sortiran a les 10.15 hores mentre que les dues darreres ho faran a les 11.00 hores. En totes les categories es faran una o dues voltes. Primer el menor d’edat segons categoria i després dues voltes el major d'edat,i acabarà amb una volta conjunta.

L'esdeveniment, al marge de ser esportiu, també és solidari, sent el motiu pel qual s’ha optat per una opció senzilla de premis on resultaran guanyadors els 3 primers equips de cada categoria, indiferentment del sexe. L’any passat es va realitzar ja un cros solidari per a adults i infants en circuits separats. La participació va ser d'unes 200 persones i es va recaptar prop d'un miler d'euros.

Paral·lelament, es realitzarà una marxa solidària de 6,5 km. pels voltants de Viladecavalls per a les persones que no vulguin competir en el cros. El recorregut serà diferent respecte l'any passat i discorrarà per senders poc coneguts del municipi.  La sortida en aquest cas serà a les 10.00 hores i es donarà dues hores per a completar el seu recorregut. Tots els participants, tant del cros com de la marxa, han de realitzar una inscripció/donatiu per import de 5 € i podran, el mateix dia, ampliar el donatiu per a la mateixa causa fent una aportació voluntària. Amb la inscripció a les proves s'obsequiarà una braga de coll (buff) i un entrepà als participants, a banda de rebre un petit refrigeri i fruita gentilesa de Supermercats Condis. Les inscripcions anticipades es poden fer a través del web:

https://runedia.mundodeportivo.com/inscripcio/201832817/ o també presencialment el mateix dia.

Totes les despeses de l'acte seran cobertes entre els organitzadors i els donatius i aportacions d'altres entitats privades. Els donatius que es recaptin es destinaran íntegrament a la fundació de la Marató de TV3.

L'objectiu és aconseguir una bona participació que fomenti la pràctica esportiva a partir d'un acte lúdic atractiu com és la Festa de Sant Martí. L'esdeveniment esportiu, que està organitzat per la secció de trailrunning per a infants i joves del Centre Excursionista de Terrassa (KAMES KIDS) i l'Ajuntament de Viladecavalls, es realitzarà dins els actes de la festivitat de Sant Martí que se celebrarà del 9 a l'11 de novembre. Podeu consultar l'agenda completa dels actes de Sant Martí a www.viladecavalls.cat/santmarti