Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:17 | 12/07/2024

La deixalleria amplia l’horari i reforça el servei

dimarts 03 novembre 2020

A partir d’avui, dimarts 3 de novembre, l’horari d’obertura de la deixalleria municipal s’incrementa un 38% passant a tenir un total de 27 hores setmanals de servei al públic.

Nou horari:

de dimarts a divendres de 9.30 a 13 h i de 15 a 19 h.

dissabtes i diumenges de 10 a 14 h.

La millora compren també un reforç de personal, amb la disposició d’una segona persona per als caps de setmana i un matí entre setmana.

Es va aprovar al passat Ple del 29/10/2020, l’empresa adjudicatària del Servei l’empresa de Servicios Juan y Juan, per un import de 224.57,36 €, IVA inclòs, per una durada de 36 mesos, amb possibilitat de pròrroga per dos anys.

L’objecte del contracte és la prestació del servei de gestió, recollida i transferència de residus de la Deixalleria Municipal de Viladecavalls, i compren el servei de consergeria de l’equipament, el transport i el tractament de residus generats a la deixalleria i alguns residus municipals que hi són dipositats com a punt de transferència.

Les millores ofertes són;

  • Reparació/repintat de 2 contenidors de gran format de la deixalleria.
  • Realització del servei de recollida de residus i transport mitjançant camió ganxo amb equip de cadenes, grua i pop amb motor Diesel Euro VI-C.
  • Cobertura de la plaça de peó de suport amb una persona amb discapacitat intel·lectual del 33%, com a clàusula social del contracte.
  • 156 hores anuals extres d’aquest peó de suport, que permetrà disposar d’aquest recurs un matí més entre setmana.
  • Consignació anual econòmica de 1.400 €/any per campanyes informatives i de sensibilització.

Les millores es complementen amb la sistemàtica de recepció, transport i gestió dels residus que arriben a la deixalleria, on s’incorporarà, per exemple un nou contenidor per fusta neta, o es col·laborarà amb l’associació El Reto a la Esperanza, situada a Viladecavalls, per millorar en tema de desballestament i preparació per la reutilització de residus que encara poden tenir una millor vida.

Les restriccions provocades per la pandèmia i per poder complir amb les mesures de seguretat i precaució, actualment l'aforament a l’interior de la deixalleria és d'un vehicle. La resta han d’esperar en la zona d'aparcament exterior.

És obligatori ús de mascareta i mantenir les distàncies de seguretat.

Aquesta actuació s’emmarca dins la “Línia estratègica de Medi Ambient, Boscos, Sostenibilitat Lluita contra el Canvi Climàtic” del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023 de l’Ajuntament de Viladecavalls i és concordant amb  la Línia estratègica de “millorar la qualitat i quantitat de la recollida selectiva” de l’Adaptació del Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals del Vallès occidental al municipi de Viladecavalls, 2017-2025.

Enllaços d’interès:

  • Deixalleria Municipal:
  • Reglament d’ús i funcionament de la Deixalleria de Viladecavalls:

  • Tramitar la reducció de la taxa d’escombraries per ús de la deixalleria:

  • Tramitar la sol·licitud de la targeta de la deixalleria municipal: