Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 14:26 | 19/07/2024

La Festa de Sant Martí posa l’accent en la cultura popular

La celebració es reformula, mantenint una part important de les principals activitats programades en anys anteriors

dijous 26 octubre 2023

Ja podem consultar la programació de la Festa de Sant Martí, també coneguda com la Festa Major d’hivern, que se celebrarà al nostre municipi els pròxims dies 10, 11 i 12 de novembre. La festa es reformula enguany amb la voluntat de destacar el seu tarannà tradicional i de donar major visibilitat a l’activitat de les entitats que es dediquen a promoure la cultura popular a la nostra població.

La programació prevista tindrà un aperitiu el pròxim dimecres 8 de novembre amb una hora del conte a la Biblioteca Pere Calders i arrencarà plenament divendres 10 amb la ruta teatralitzada que recorrerà el nucli antic de Viladecavalls resseguint alguns dels principals esdeveniments que marquen la nostra història comuna. En tot cas, el gruix de propostes se centraran en el cap de setmana que s'iniciarà dissabte amb la gimcana «Jo soc de poble» de 16 a 19 h. Les inscripcions es poden fer del 27 d’octubre al 7 de novembre. La jornada es clourà amb la celebració de la novena edició del Festival Horsetown organitzada pel Consell Jove de Viladecavalls al carrer Josep Tarradellas de 23 a 3 h. La celebració comptarà amb un punt lila i amb bus nocturn per a oferir una ruta de retorn segura.

Diumenge s’iniciarà a les 9 h amb la caminada rural de Sant Martí promoguda pel Centre Excursionista i l’Ajuntament. Us hi podeu inscriure aquí. Posteriorment, a les 11 h tindrà lloc l’ofici de Sant Martí a l’església parroquial, i a partir de les 11.30 h podrem gaudir amb una matinal de cultura tradicional i popular a la plaça de la Vila que inclourà una exhibició de puntaires; actuacions de colles i grups; una ballada de sardanes i el dinar popular amb arròs de pagès. La jornada es tancarà amb la trobada de corals de Catalunya Coral a l’església parroquial de Sant Martí a partir de les 18 h.

Podeu consultar més detalls al programa.