Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 09:39 | 22/07/2024

La Festa de Sant Martí va omplir de vida les places i carrers del nucli urbà de Viladecavalls

La Festa de Sant Martí celebrada els dies 9, 10 i 11 de novembre va aplegar centenars de vilacavallencs i vilacavallenques al centre històric de la vila durant tot el cap de setmana amb una proposta d'activitats ambientades en el món rural i les tradicions locals.

dimarts 13 novembre 2018

La celebració de la festa major d'hivern de Viladecavalls, la Festa de Sant Martí, es va viure des del passat divendres fins a la tarda de diumenge amb un munt d'activitats pensades per a tots els públics sota el lema "Recuperem les tradicions" -leitmotiv d'aquesta destacada festivitat local i de la comarca- en la qual els veïns i veïnes del municipi, així com els visitants que van voler viure en primera persona la nostra festa major, van gaudir amb l'ambient festiu, cultural i solidari que transmet el nucli urbà de la vila en aquestes dates.

Els actes de divendres a la tarda van donar el tret de sortida a la Festa de Sant Martí amb un campionat de tute per a gent gran al Centre Cívic Paco Cano, una ruta teatralitzada pels carrers del nucli urbà en què unes 80 persones van aprendre l'origen dels mots que reben diverses cases antigues de la zona, de la mà dels actors Albert Vinyes i Victòria Alcaraz i dels alumnes de l'EMM Pau Casals. El divendres va finalitzar amb la 5a edició del Horsetown Festival, una festa jove organitzada pel Consell Jove de Viladecavalls i que va comptar amb la música del Dj Jonathan Navarro.

 

La Fira Gastronòmica de Sant Martí va comptar amb la carpa solidària de l'UNIRAID 2019 on participa un veí del poble

La Fira Gastronòmica de Sant Martí amb una vintena d'expositors de productes agroalimentaris, artesanals i de proximitat situada als carrers Antoni Soler i Hospital, de Baix i Nou, junt amb una mostra d'oficis, una granja d'animals i la realització en viu d'unes escultures en fusta a càrrec d'un aizkolari català van obrir els actes de celebració de dissabte. A més, durant el cap de setmana, un jove veí de Viladecavalls, l'Eduard Restoy, va exhibir el cotxe -un Ford Fiesta 1.3 de 20 anys d'antiguitat- amb el qual participarà en un raid solidari al Marroc el pròxim mes de febrer, l'UNIRAID 2019, i va animar al públic a col·laborar amb l'objectiu d'aquest esdeveniment, lliurar material escolar, joguines i ninots de peluix als infants del desert marroquí. També es va sortejar un pernil entre les persones que van fer el seu donatiu.

 

L'aperitiu popular va aplegar unes 200 persones i es va presentar Els Mots Encreuats de Viladecavalls per part de dos veïns del municipi

Al migdia va ser el torn del tradicional aperitiu popular de Sant Martí que va aplegar prop de 200 persones a la plaça de la Vila, amenitzat amb les cançons del grup local Vent de Mestral. Tot seguit, els veïns Sr. Joaquim Salvador i Sr. Romà Cervelló van presentar els Mots Encreuats de Viladecavalls, que per mitjà de rodolins i 441 caselles per resoldre l'encreuat, realitzat amb topònims i patronímics relatius al municipi, van animar els assistents a completar conjuntament els mots encreuats en gran format present a l'acte i endur-se a casa un exemplar -editat per l'Ajuntament de Viladecavalls- a canvi d'un donatiu per a La Marató de TV3.

 

17 grups van competir per la Barretina d'Or a la gimcana "Jo sóc de poble"

La tarda de dissabte va endegar amb la sempre participativa Gimcana "Jo sóc de poble", en la qual 150 persones repartides en 17 grups van competir per aconseguir superar les 10 proves relacionades amb el món rural i de la pagesia, com ara la construcció de pallers, munyir la vaca o piar raïm. En aquesta edició, el grup Pixapins de Vila va guanyar el premi al grup més familiar, Les ovelles Sahuns va guanyar el premi al grup millor caracteritzat i La barretina aventurera va ser el grup amb la puntuació més alta i va fer-se amb la Barretina d'Or 2018. A continuació, els carrers del nucli urbà van vibrar amb el correfoc dels Diables de Sant Pere Nord de Terrassa que van posar punt final als actes de dissabte amb un espectacle de foc a la plaça de la Masia de Can Turu. El mateix dissabte a la tarda, l'ermita de Sant Miquel de Toudell va acollir un concert de música antiga organitzat pels Amics de Sant Miquel de Toudell.

 

Els actes solidaris de Sant Martí reuneixen 2.500 euros destinats a la Marató de TV3 d'enguany

La Cursa Solidària de Sant Martí va començar a les 10 del matí amb la participació de 174 persones repartides en les dues modalitats de cursa que es van dur a terme, una marxa solidària de 6,5 km de recorregut i la innovadora cros per relleus familiar. En total es van recaptar 900 euros que se sumen als prop de 1.600 euros aconseguits amb els 300 tiquets venuts de la degustació del porc "a la flama"i els productes derivats del porc, a més dels donatius que la ciutadania va dipositar a l'urna situada en el punt d'informació de la festa. Cal dir que als 2.500 euros recaptats s'hi haurà de sumar els donatius que es facin el pròxim 15 de desembre, durant la Fira de Santa Llúcia, a la Gran Enlairada de Fanalets, emmarcada dins els actes de La Marató de TV3 del 2018.

El mateix diumenge, els tastets guiats realitzats a la sala de plens convertida com a aula de gust va reunir 60 persones que van poder degustar diversos productes agroalimentaris presents a la fira. Els actes de la Festa de Sant Martí van finalitzar al migdia amb l'espectacle infantil "La transhumància" a càrrec de la companyia Xip-Xap que a través d'uns ninots mòbils van explicar als infants aquesta migració dels ramats de bestiar a la cerca de pastures per alimentar-se.

 

Des de l'Ajuntament de Viladecavalls volem expressar el nostre agraïment a totes les persones, joves voluntaris, treballadors municipals, empreses, col·laboradors i patrocinadors que han fet possible aquest nou èxit de la nostra festa major d'hivern.

Galeria d'Imatges

Mostra d'oficis
Mostra d'oficis - Ferrer
Mostra d'oficis - Vi
UNIRAID 2019
Vent de Mestral a l'aperitiu popular de Sant Martí
Aperitiu popular de Sant Martí
Mots encreuats de Viladecavalls
Escultura feta in situ per l'aizkolari català
Gimcana Jo sóc de poble 2018 - Foto: Martí Llobet
Sant Martí 2018 - Fira gastronòmica