Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 17:40 | 12/07/2024

La fibra òptica arriba a Viladecavalls

Després de diferents contactes entre l’Ajuntament i els operadors de telecomunicacions, amb l’objectiu d’aconseguir el desplegament de fibra òptica i infraestructures de telecomunicacions a Viladecavalls, l'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, es va reunir dimecres 8 d'abril amb el responsable d'administracions públiques de Catalunya de Telefònica, Ignacio Lajara Fernández.

dilluns 13 abril 2015

En aquesta reunió, des de Telefònica es va informar que les gestions portades a terme per l’Ajuntament per aconseguir el desplegament de fibra òptica en el municipi havien donat el seu fruït i en breu la possibilitat de tenir fibra òptica per als veïns de Viladecavalls serà una realitat.

Està previst que les tasques de desplegament s’iniciïn en el proper mes. Aquest projecte es desenvoluparà en dos fases. La primera consistirà en el desplegament de la xarxa d’alimentació. Aquestes tasques es faran de forma soterrada i s’iniciaran per Can Trias per proximitat al punts d’alimentació més propers.

La segona fase serà la de distribució per tots els carrers del municipi. Telefònica demanarà prèviament l'autorització als particulars per poder passar les línies quan sigui necessari per façana i oferirà suport tècnic per fer front a les possibles incidències que es puguin produir.

Aquestes obres formen part del pla de desplegament d'aquesta tecnologia a Catalunya i s'han pogut agilitzar després que l'alcaldessa hagi mantingut diverses reunions amb l'operadora per tal de prioritzar Viladecavalls en el mapa d'aquest desplegament. L'alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, celebra que la companyia "hagi estat sensible a la inquietud que els havíem transmès des de l'Ajuntament i que finalment hagin donat llum verda al desplegament”

La fibra òptica permet navegar a una velocitat molt superior a l'ADSL i, per exemple, descarregar i pujar continguts a 100 Mb. Aquesta incorporació en la xarxa de dades comportarà una  millora significativa tant pel que fa a la qualitat de la connexió com els serveis que ofereix actualment l'operadora als seus clients de Viladecavalls.

Des de l'Ajuntament es demana la col·laboració dels veïns per facilitar la instal·lació del cablejat que hagi de passar pel seu domicili, facin o no ús d'aquest servei, i donar d'aquesta manera cobertura a totes les llars.