Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 08:03 | 16/07/2024

La Parròquia de Sant Martí de Sorbet cedeix l'ermita de Sant Miquel de Guanteres a l’Ajuntament de Viladecavalls.

Després d’anys demanant l’enderroc de l’edifici pel perill que suposa, l’Església ho ha cedit a l’Ajuntament amb la condició de que es porti a terme l’enderroc. La cessió  possibilita l’ampliació d’aquest espai destinat a zona de jocs infantils i esbarjo de la ciutadania. Pròximament es portaran a terme les obres d’enderroc per millorar aquesta zona.

divendres 26 juny 2020

El passat 10 de juny del 2020, es va formalitzar davant notari la donació de l’ermita de Sant Miquel de Guanteres a l’Ajuntament de Viladecavalls en nom de la Parròquia de Sant Martí de Sorbet, prèvia consulta al Consell d’Economia i Pastoral Parroquials i a l’organisme competent del Bisbat de Terrassa, per tal que l’Ajuntament pugui procedir al seu enderrocament.

Aquest edifici, situat al Camí de la Plana de Sant Miquel de Guanteres, fou construït pels propis veïns de la urbanització, amb la intenció de convertir-la en un recinte de culte, però mai va ser acreditat per l’Església i amb els anys es va anar deteriorant. Durant aquest temps, hi ha hagut diverses ocupacions i actes vandàlics que van malmetre l’estructura amb risc de caiguda, sent un perill per a la seguretat de les persones. Donat que fa anys que no s’hi celebra ni es fa cap activitat de culte o pastoral i que l’edificació no té cap valor històric, ni artístic, l’Ajuntament va sol·licitar el seu enderrocament fa sis anys. Amb la signatura de la donació, la titularitat d’aquesta construcció passa a ser municipal i, per tant, es podrà procedir.

L’enderrocament de l’edifici permet garantir la seguretat de les persones que fan ús de la zona d’esbarjo de Sant Miquel de Guanteres, a més de possibilitar l’ampliació d’aquesta en benefici del veïnat.

En els pròxims dies es durà a terme el tancament perimetral de la zona per evitar que les persones s’hi puguin apropar i se senyalitzarà adequadament de cara a les obres d’enderroc