Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 10:54 | 25/07/2024

L'Ajuntament de Viladecavalls decreta un dia de dol pel traspàs de la veïna Joana Biarnés i Florensa

La fotoperiodista i veïna de Viladecavalls, Joana Biarnés i Florensa, va morir ahir 19 de desembre del 2018 a l'edat de 83 anys. L'Ajuntament de Viladecavalls ha decretat un dia de dol oficial per demà divendres 21 de desembre, en suport als familiars i amics i com a mostra d'agraïment pel gran llegat que deixa com a professional i com a persona.

dijous 20 desembre 2018

La veïna de Viladecavalls, Joana Biarnés (Terrassa, 1935), va morir ahir dimecres 19 de desembre del 2018 a l'edat de 83 anys. Biarnés, nascuda a Terrassa, residia en l'actualitat a la nostra vila, va ser la primera reportera gràfica professional catalana i pionera a tot l'Estat i deixa una destacada i dilatada carrera professional reconeguda en diverses ocasions, com ara la Creu de Sant Jordi rebuda el 2014 per part de la Generalitat de Catalunya o el premi especial de la Junta de la Federació d’Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals atorgat el 2016.

 

En suport a la família i als amics i amigues de la Joana i com a mostra d'agraïment pel gran llegat que ens deixa tant professional com personal, l'Ajuntament de Viladecavalls ha decretat un dia de dol oficial que es durà a terme demà divendres 21 de desembre, amb la hissada de les banderes dels edificis oficials a mitja asta, la lectura d'una declaració institucional i un posterior minut de silenci en el seu record.

 

La Joana va realitzar una xerrada a la biblioteca de Viladecavalls amb projeccions fotogràfiques sobre la seva trajectòria com a fotoperiodisme el passat 14 de març del 2014. Aquell mateix any, el Consistori va rebre Biarnés a l'Ajuntament per traslladar-li l'enhorabona per la distinció obtinguda, la Creu de Sant Jordi, i vam tenir l'oportunitat d'entrevistar-la des del Servei de Comunicació la qual podeu recuperar en el següent enllaç de la revista Viladecavalls Informa del primer trimestre del 2016.