Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 04:12 | 19/07/2024

L'Ajuntament de Viladecavalls per la reducció de les emissions de CO2

El dia 28 de gener se celebra el Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2, o també anomenat Dia Mundial de l’Acció enfront de l’Escalfament Terrestre. Des de l’Ajuntament de Viladecavalls hem treballat, treballem i treballarem per continuar lluitant contra el canvi climàtic i per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, que ens han de permetre viure en una societat més justa, sostenible i igualitària.

dissabte 28 gener 2023

En els darrers anys, l’Ajuntament de Viladecavalls ha apostat fermament per la reducció de les emissions dels gasos d’efecte hivernacle, la millora de l’eficiència i l’estalvi energètic dels equipaments municipals i l’enllumenat públic, així com de l’ús d’energies renovables, com ara l’energia fotovoltaica o la biomassa.

Prova d’aquesta voluntat de l’Equip de Govern, ha estat un conjunt d’actuacions realitzades, com són la renovació de 1.286 punts de llum per tecnologia LED i punts de llum solar en zones allunyades de la xarxa elèctrica, com al camí dels Ocells o a l’avinguda Ferrocarril, les instal·lacions de plaques fotovoltaiques a la biblioteca Pere Calders, a la piscina municipal i al local social de Can Corbera, i la caldera de biomassa que abasteix l’escola Rosella i l’escola municipal de música Pau Casals.

Amb aquestes actuacions, l’ajuntament ha aconseguit reduir 358,1 tones anuals de CO2 i es preveu arribar a una reducció de 842 tones amb les pròximes instal·lacions de calderes de biomassa a les zones esportives municipals, a l’escola Roc Blanc i el Centre Cívic Paco Cano, noves plaques fotovoltaiques a l’escola de música, al nou consultori, al Casal Familiar de Viladecavalls i a l’Escola Rosella, així com la renovació de 1.200 de llum més de l’enllumenat públic.

Totes aquestes actuacions s’emmarquen en el projecte Viladecavalls Clima, que segueix les pautes marcades en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), i que té per objectiu informar la ciutadania de totes aquelles accions que l’ajuntament duu a terme per la lluita contra el canvi climàtic, així com conscienciar i interpelar la nostra societat per col·laborar en aquests objectius.

En aquest sentit, us convidem a visitar l’espai web Viladecavalls Clima i consultar els recursos per a la ciutadania que trobareu al web de l’ICAEN.