Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 19:56 | 23/07/2024

L'Alcaldessa es reuneix amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat arran de les incidències dels darrers aiguats i per a la millora de la mobilitat del municipi

Aquest mes de novembre, l'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, s'ha reunit amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Sr. Damià Calvet, al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, per traslladar diverses problemàtiques que afecten el municipi.

divendres 15 novembre 2019

Durant la reunió, Cesca Berenguer va explicar al Conseller la incidència a la Riera de Gaià, en concret als talussos del carrer de la Vinya de Sant Miquel de Guanteres afectats a causa dels darrers aiguats i va facilitar les mesures tècniques proposades pel Servei d'Urbanisme de l'Ajuntament, que hauria d'elaborar l'Agència Catalana de l'Aigua i implementar-se per l'administració competent, com ara la construcció d’espigons d’escullera i/o l'estabilització mitjançant la col·locació de tirants ancorats i malla metàl·lica de contenció, per tal de protegir el front que delimita amb les parcel·les afectades.

Pel que fa a la mobilitat del municipi, es va traslladar la proposta de crear un Servei llançadora d’accés ràpid i directe del centre geogràfic de Viladecavalls a Terrassa, connectant amb l’estació ferroviària Terrassa Rambla de FGC, on es pot enllaçar amb la majoria de línies urbanes de Terrassa. D'aquesta manera, s’escurçaria el recorregut entre Viladecavalls i Terrassa, amb un temps de viatge total de 10 minuts.

Seguint amb l'àmbit de la mobilitat, es va mostrar, per mitjà de material gràfic a peu d'obra, l'estat actual de les obres de la B40, la rotonda d'entrada al municipi i es va reclamar una solució per tal de reduir la congestió de trànsit en hores puntes d'entrada i sortida del municipi.
Altres temes que es van tractar van ser el manteniment de les lleres per a prevenció d'incendis, el sanejament dels nuclis de Can Gonteres, Sant Miquel de Guanteres i El Molinot, i les obres d'emergència realitzades a Viladecavalls que han suposat un cost d'execució de 2.547.594,71 euros dels quals només s'han atorgat 283.676,34 euros de subvenció directa per part del Departament de Presidència de la Generalitat.


A la reunió també hi van assistir el Sr. Isidre Gabin, Secretari d’infraestructures, el Sr. Xavier Reinaldos, Cap de Gabinet, el Regidor de Mobilitat de l'Ajuntamnet de Viladecavalls, Jordi Amiguet, i el Gerent Municipal.