Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 06:21 | 15/07/2024

L'Alcaldessa es reuneix amb el Secretari de l'Agència Catalana de Salut Pública per tractar els episodis de males olors

L’Agència de Salut Púœblica de Catalunya ha resolt que amb les dades disponibles no s’han detectat afeccions

dijous 14 abril 2016

El passat dimarts 12 d’abril al matí l'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, va mantenir una reunió a Barcelona amb el Secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joan Guix i la Subdirectora General de Coordinació de la Salut Pública a Barcelona i Girona Sra. Cristina Pérez, emmarcada dins la línia de treball definida el passat mes de febrer, en la reunió amb la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat.

Aquesta trobada es va produir a petició expressa de l’Ajuntament de Viladecavalls amb la qual es va fer tramesa al Secretari Guix, dels resultats de l’estudi encarregat a l’empresa Socienginyeria, per sol·licitar l’assessorament sobre la necessitat de realitzar estudis epidemiològics o d’altra índole per tal de poder aclarir la preocupació que existeix, tant per part del Consistori com pels veïns i veïnes del barri de Can Trias, quant a la possible afectació a la salut derivada dels episodis de males olors i s’ha demanat tot el suport possible en la solució d’aquesta problemàtica.

En aquest sentit, des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es va informar que els serveis tècnics de Salut han revisat les possibles conseqüències de les substàncies detectades a l’informe facilitat per l’Ajuntament i que, mitjançant el Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública al Vallès Occidental s’ha procedit a revisar les possibles afeccions a la salut registrades als serveis mèdics de la zona. A la vista de les dades disponibles no s'ha detectat cap anomalia.

Així mateix, es va informar a l’Alcaldessa que no és científicament viable la realització d’un estudi epidemiològic, les mesures adequades són les que ha engegat l’Ajuntament conjuntament amb la Direcció General de Qualitat Ambiental.

Amb tot, l’Alcaldessa va sol·licitar la col·laboració d’un metge especialista per a la realització d’una sessió informativa a la ciutadania.

L’Ajuntament ha obtingut el compromís de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per a realitzar mesures actuals de presència de les substàncies a l’atmosfera. Aquestes analítiques de control les durà a terme la DGQA i seran complementàries al protocol de seguiment de les olors iniciat per la Policia Local de Viladecavalls en col·laboració amb la mateixa Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat.

Des de l'Ajuntament de Viladecavalls es continuarà treballant en les tasques de coordinació, seguiment i implementació de les mesures que permetin donar una solució definitiva a aquesta problemàtica.