Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 07:30 | 15/07/2024

Les Festes de Sant Martí 2023 arriben a Viladecavalls

El poble es prepara per acollir un ampli ventall d’actes festius, culturals i populars del 10 al 12 de novembre

dijous 09 novembre 2023

Tot està preparat al nostre municipi per celebrar, un any més, les Festes de Sant Martí. Al llarg del cap de setmana del 10 al 12 de novembre, tothom podrà participar en el programa d’activitats que s’ha organitzat des de l’Ajuntament amb la voluntat de reivindicar el caràcter rural i tradicional de Viladecavalls.

Tot i que el 8 de novembre ja hi ha una proposta infantil emmarcada en les Festes de Sant Martí, el gruix de la celebració s’engegarà a partir del divendres dia 10 amb un recorregut teatralitzat que recorrerà el nucli antic del poble, amb explicacions sobre esdeveniments que han tingut lloc als carrers de la nostra localitat i que formen part de la història vilacavallenca. L’endemà, dissabte 11, el matí començarà amb la gimcana «Jo soc de poble», la qual es desenvoluparà de les 16 a les 19 hores. Cap al vespre, es durà a terme la 9a edició del Festival Horsetown, una iniciativa festiva organitzada pel Consell Jove de Viladecavalls al carrer Josep Tarradellas, què s’encetarà a les 23 hores i es clourà cap a les tres de la matinada. L’acte comptarà amb un punt lila i el consistori habilitarà un bus nocturn amb l’objectiu de garantir una ruta de retorn segura a les persones participants en la festa.

Una caminada rural promoguda pel Centre Excursionista de Viladecavalls i l’Ajuntament donarà el tret de sortida al diumenge, 12 de novembre. A continuació, a les 11 hores, es preveu el solemne ofici de Sant Martí a l’església parroquial, mentre que a partir de les 11.30 hores, la plaça de la Vila acollirà una matinal de cultura tradicional i popular. En aquest esdeveniment, el públic podrà assistir a exhibicions de puntaires; de colles i grups locals i foranies; d’una ballada de sardanes i d’un dinar popular d’arròs de pagès, en homenatge als nostres avantpassats, amb una actuació musical per part d’un discjòquei. La jornada finalitzarà amb la trobada de corals de Catalunya Coral a l’església de Sant Martí, a partir de les 18 hores.