Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:58 | 21/07/2024

Les parelles TIC treballen un any més en el foment de l’ús de les noves tecnologies entre la gent adulta

divendres 12 juliol 2019

L’edició 2019 del programa Parelles TIC s’ha iniciat amb 10 parelles. L’objectiu d’aquesta iniciativa és assolir una necessitat d’aprenentatge de les tecnologies de la informació per part de persones ateses pel Servei Local d’Ocupació, una manca de coneixement que pot arribar a impedir la cerca de feina de manera autònoma.

La proposta s’emmarca dins el conveni de col·laboració del Servei Local d’Ocupació de Viladecavalls i l’Institut de Viladecavalls per a la realització d’estades en empresa per part d’alumnes de 1er de batxillerat.

5 alumnes de l’Institut exerceixen de docents a un total de 10 participants que, al llarg de les sessions programades el mes de juliol, aniran adquirint coneixements i habilitats en la utilització d’ordinadors i d’internet. Es pretén d’aquesta manera minimitzar l’impacte que la fractura digital pot ocasionar en un sector de la població.

Es tracta d’un projecte molt individualitzat, on cada alumne disposa d’un professor que li dotarà de claus, recursos i habilitats en relació a les tecnologies de la informació i el coneixement. Alhora, els joves desenvolupen competències en comunicació, sistematització de continguts i coneixement de l’entorn social. És una via per a sensibilitzar els adolescents de la necessitats de fomentar valors com la solidaritat, la implicació amb els canvis socials o la responsabilitat en els afers ciutadans i socials, entre molts altres.

A la jornada d’obertura del programa d’enguany, celebrada el passat dimarts 9 de juliol, hi van assistir el regidor de Promoció Econòmica, Jesús Porres, i el regidor d’Educació, Marc González. Les sessions didàctiques tenen lloc del 9 al 31 de juliol i es realitzen dos dies en el Centre Cívic Paco Cano de Can Trias i dos al nucli urbà.

Pel que fa als continguts de les sessions, els alumnes poden aprendre des de com encendre l’ordinador o el dispositiu electrònic, fins a treballar amb programes de tractament de textos i navegar per internet amb confiança.