Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 18:55 | 25/07/2024

Let's clean up Viladecavalls!

L’Ajuntament de Viladecavalls s’adhereix a la campanya “Let’s Clean Up Europe” de 2022 organitzant un «European Clean Up Day (ECUD)» o una «operació de neteja» el pròxim 7 de maig al Camí de Can Boada, en la qual es fa una crida a la ciutadania per a participar com a voluntaris i voluntàries en aquesta acció de prevenció i protecció del nostre medi natural i que es realitzarà simultàniament en altres municipis de tota Europa.

dilluns 11 abril 2022

Els objectius d’aquesta campanya és conscienciar la societat de la importància de reduir la quantitat de residus que generem, fent un millor consum i reutilitzant i allargant la vida dels productes, així com visibilitzar els efectes nocius en el medi ambient i la salut humana que provoca la generació i posterior tractament dels residus. 

La jornada començarà a les 8 del matí al terreny de Can Buxeras, en la qual es donarà la benvinguda als voluntaris i voluntàries, es durà a terme el registre de participants, es repartirà el material necessari i s’explicarà com funcionarà la jornada. A les 9.00 h s’iniciarà l’acció i cap a les 10.30-11.00 h finalitzarà al punt de trobada. Allà, es farà un càlcul total dels residus recollits. Hi haurà un torn de propostes i reflexions de les persones participants. 

Així, convidem a tots els vilacavallencs i vilacavallenques a inscriure’s en aquesta acció de protecció del nostre entorn natural a través del formulari digital: 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ 

Així mateix, l’Ajuntament de Viladecavalls durà a terme una activitat infantil prèvia a la biblioteca, el 4 de maig a les 17.00 hores, en la qual a través d’un conte interactiu descobrirem els diferents tipus de plàstics i com d’integrat està actualment aquest material a la nostra quotidianitat. Es realitzarà un debat participatiu on reflexionarem sobre el problema ambiental que generen les grans quantitats de plàstic que actualment hi ha tant al mar com a la superfície terrestre, i les seves conseqüències negatives per la fauna, la flora i el medi ambient en general. Entre tots reflexionarem i buscarem solucions sobre què podem fer per reduir l’ús de plàstic.