Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:23 | 21/07/2024

Línia telefònica gratuïta d’informació i acompanyament emocional a la ciutadania

dilluns 30 març 2020

Davant la situació de crisi sanitària i les seves repercussions econòmiques generada per la COVID-19, l’Ajuntament de Viladecavalls, té com una de les tasques prioritàries, fer seguiment de les persones més vulnerables del municipi.

Des d’avui, 30 de març de 2020, l’Ajuntament compta amb la cooperació del Consell Comarcal  del Vallès occidental amb un nou servei comarcal d’informació que ofereix un servei gratuït de suport emocional per la ciutadania per tal de donar assistència davant la situació de confinament actual que per algunes persones està tenint com a conseqüència, entre altres aspectes, l’aparició, increment o agreujament de situacions personals que afecten de forma important l’estat emocional i/o psicològic per part de la ciutadania.

El servei està format un equip de 15 persones, majoritàriament psicòlogues, que treballen a diferents àrees i que a partir d’ara es dedicaran a aquest servei essencial. També es compta amb persones habituades a l’atenció al públic i també en suport en gestió del dol. Atenent a les mesures decretades en el marc de l’Estat d’alarma, totes les persones que hi treballaran ho faran des de casa seva i per això se les ha dotat de la infraestructura i mitjans necessaris.

El servei té dues vessants:

  1. Una línia oberta d’atenció directa a la ciutadania. Mitjançant el telèfon gratuït 900 29 35 34 es respondran les trucades de la ciutadania. Aquest “Call Center” podrà fer acompanyament emocional i resoldre dubtes de persones que puguin sentir-se angoixades o preocupades per diferents qüestions relacionades amb la situació creada pel Covid-19. Les persones que atenen la trucada podran derivar les consultes específiques a tècniques i tècnics del Consell Comarcal i també podran derivar-la a serveis o recursos especialitzats, com serveis de voluntariat, serveis d’atenció a les dones, entitats que ofereixen suport en diferents àmbits, etc. S’atendran les trucades els 7 dies a la setmana de 9 del matí a 9 del vespre.
  2. Un servei de suport als ajuntaments de la comarca. Des d’aquest suport es realitzaran trucades de seguiment i acompanyament a persones vulnerables. El servei va dirigit tant als municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal (de menys de 20.000) habitants com a altres ajuntaments que ho puguin sol·licitar. Es treballarà amb els ajuntaments que demanin el suport per establir el seguiment necessari en cada cas. Aquest cas totes les trucades seran “sortints”, no es registren trucades “entrants”.