Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 10:54 | 24/07/2024

Llum verda a la instal·lació d’una caldera de biomassa a la Zona Esportiva Municipal (ZEM) de Can Trias

L’actuació s’emmarca dins del treball per a la implantació d'energies renovables al conjunt d’equipaments municipals

dijous 23 novembre 2023

La ZEM de Can Trias comptarà amb aigua calenta subministrada a través d’una caldera alimentada amb biomassa un cop s’aprovava al ple municipal el projecte inicial per a la seva instal·lació. Aquest sistema substituirà l’actual instal·lació de propà provocant un estalvi anual en la factura energètica que es calcula que se situarà en els 4.400 euros i una reducció en la producció de CO2, el principal gas responsable de l’efecte hivernacle, que superarà les de 9 tones anuals.

La caldera

La caldera que s’instal·larà estarà alimentada amb pellets, ja que per les seves dimensions, més moderades que la d’equips similars, es fa difícil l’ús d’estelles per la necessitat d’aquestes de disposar de majors espais per a l’emmagatzematge. El cost previst és de 66.600 euros.

Aquesta actuació s’emmarca dins del programa Viladecavalls Clima que treballa, entre altres aspectes, per afavorir la transició energètica. Sense anar més lluny, ja es preveu la instal·lació d’altres calderes de biomassa com la que donarà servei al Centre Cívic Paco Cano i a l’Escola Roc Blanc i la de la Zona Esportiva Municipal del Nucli Urbà.