Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 04:09 | 24/07/2024

Mesures preventives davant la presència de senglars a les zones urbanitzades de Viladecavalls

La superpoblació de porcs senglars al territori català afavoreix la seva presència en l’espai urbà, com és el cas de Viladecavalls, amb urbanitzacions envoltades de zones forestals on s’han detectat especimens a la plaça Joana Biarnés, al costat de la biblioteca, o en els carrers de Can Corbera, entre altres.

divendres 14 octubre 2022

Davant aquesta problemàtica, des de l’Ajuntament de Viladecavalls realitzem les tasques de neteja i reparacions pertinents ocasionades per aquest animal i control·lem les zones de contenidors perquè estiguin el més arranjats possibles. En aquest sentit, s’han detectat recipients amb menjar i pinso que atreuen els senglars, així com persones que els hi donen pa sec. Aquestes accions fan que la convivència amb aquest animal salvatge sigui problemàtica pels veïns i les veïnes del municipi i per aquest motiu demanem que no se li doni menjar.

Així mateix, demà dissabte 15 d’octubre, de 8.00 a 16.00 hores, es durà a terme tasques de controlen Les Carenes de Can Turu, compresa entre el Camí de Can Sanahuja direcció B-40 i direcció Can Trullàs. Per aquest motiu, demanem a la ciutadania no apropar-se a la zona.

Per més informació, consulteu la següent guia: Guia d’actuacions davant de conflictes generats per porc senglar en zones urbanes a Catalunya