Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 14:24 | 17/07/2024

Mireia Espada, una vilacavallenca entre les primeres escolanes de Montserrat

La jove del nostre municipi forma part del cor mixt Schola Cantorum que incorpora per primera vegada en 700 anys veus femenines a l’Escolania

dijous 19 octubre 2023

Aquesta passada Diada nacional tenia lloc l’estrena a la basílica de Santa Maria de l’Abadia de Montserrat del cor mixt Schola Cantorum dirigit per Pau Jorquera i que està format per 28 nois i noies d’entre 17 i 24 anys. Es tractava, en tot cas, d’un fet que anava més enllà de la cantada, ja que, per primera vegada en els més de 700 anys d’història de l’Escolania de Montserrat, hi participaven escolans i també escolanes. La vilacavallenca Mireia Espada, ha estat una de les noies que ha pogut formar part d’aquest moment històric.

Espada, de 17 anys i estudiant de segon de batxillerat tecnològic, aconsegueix d’aquesta manera complir amb una il·lusió personal, donat que se sent estretament vinculada a Montserrat i ja de petita tenia la il·lusió d’arribar a ser escolaneta. Aquesta oportunitat arribava quan després de veure anunciat als mitjans de comunicació que s’obria la convocatòria a cantaires per a formar part del cor i de passar la corresponent prova.

El cor Schola Cantorum actua un cop al mes, oferint d’aquesta manera un dia de descans als nois de l’Escolania.