Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:40 | 24/07/2024

Missatges pels alumnes del futur de l'Escola Rosella

La càpsula del temps s'obrirà pel 50è aniversari de l'escola el 2037

dilluns 12 juny 2017

Els alumnes de l'escola Rosella van dipositar missatges pels seus companys del futur, el passat divendres 9 de juny al matí, en una càpsula del temps que s'obrirà d'aquí a vint anys, coincidint amb el 50è aniversari del centre educatiu.

A l'acte van participar totes les classes de l'escola i va comptar amb la presència de l'inspector del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Joan Forner i el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Viladecavalls, Jesús Porres.

La jornada va començar amb el lliurament dels premis del concurs de ràdio "Coneix la teva escola" i el certamen "Contes de Sant Jordi" i tot seguit, es va donar pas a la introducció dels missatges i objectes amb l'ambientació d'una música futurista i amb molta expectació per part dels alumnes, docents i familiars. Fotografies, un diccionari, codis QR, un estoig amb material escolar, escrits, entre altres, van ser dipositats a la càpsula del temps per part dels representants de totes les classes de l'escola i les monitores del menjador.

Una vegada segellada, la càpsula es va introduir en un amagatall de l'escola on romandrà els pròxims vint anys, fins a la celebració del 50è aniversari, quan s'obrirà i es mostrarà el contingut del recipient als alumnes d'aquell moment.

Una càpsula del temps és un recipient en el qual es dipositen objectes i missatges representatius de cert període i que s'amaga amb l'esperança de ser recuperat en un futur més o menys pròxim. La primera vegada que va ser empleada l'expressió càpsula del temps va ser durant l'Exposició Universal de Nova York el 1939.