Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:50 | 25/07/2024

Moltes novetats, participació ciutadana i solidaritat a la Festa de Sant Martí 2018 de Viladecavalls

L'Ajuntament de Viladecavalls organitza una nova edició de la Festa de Sant Martí amb moltes novetats, els dies 9, 10 i 11 de novembre, que fomentaran la cultura, la gastronomia de proximitat, el patrimoni i les tradicions locals, l'esport i la solidaritat de la nostra vila.

dilluns 29 octubre 2018

Des del divendres 9 de novembre fins al diumenge 11, els carrers i places de la vila s'ompliran de vida, celebració, retrobaments i records d'altres temps amb una nova edició de la Festa Major d'hivern de Viladecavalls, la Festa de Sant Martí, i ho fa amb noves activitats que se sumaran a la ja tradicional fira gastronòmica, gimcana "jo sóc de poble" o la rostida del porc "a la flama", entre moltes altres.

 

Inici de la Festa de Sant Martí

Les activitats començaran el divendres 9 a les 16.00 hores amb un campionat de cartes a càrrec de l'associació local AS-Cultural al Centre Cívic Paco Cano. Continuarà a les 20.00 hores amb la nova activitat Ruta teatralitzada en la qual es farà un recorregut per carrers del nucli antic, amb punt de sortida des de l'antic edifici de l'ajuntament situat al carrer Nou, i en què els actors Albert Vinyes i Montse Casanoves explicaran l'origen dels mots d'algunes cases de la vila, acompanyats amb la música dels alumnes de l’Escola de Música Municipal Pau Casals de Viladecavalls. El Festival Horsetown del Consell Jove de Viladecavalls posarà punt final a les celebracions de divendres amb la música de Dj Jonathan Navarro i l'exposició del cotxe de més de 20 anys amb què durant 9 dies un jove veí del poble recorrerà el desert de Marroc a la UNIRAID 2019.

 

Fira Gastronòmica amb productes artesanals i de proximitat

Dissabte i diumenge, s'instal·larà la tradicional Fira Gastronòmica de Sant Martí amb productes artesanals i de proximitat d'una vintena d'expositors, en venda al detall o en format degustació, des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre i es mantindrà diumenge des de les 10 del matí fins a les 4 de la tarda.

 

Novetats de dissabte

Enguany, la Festa de Sant Martí comptarà amb l'exhibició del domini del xerrac a càrrec de l’aizkolari Català amb l'elaboració d'una escultura de fusta personalitzada en directe, a partir de les 10.30 hores a la plaça de la Vila. A continuació de l'aperitiu popular de Sant Martí de les 12.30 hores, els veïns Joaquim Salvador i Romà Cervelló presentaran els Mots Encreuats de Viladecavalls, uns mots encreuats que només aconseguiran omplir aquelles persones que tinguin un coneixement més ampli de la història, l'entorn i la gent de Viladecavalls. A la presentació, els assistents podran intentar resoldre els mots encreuats i demostrar que són vilacavallencs o vilacavallenques de pura ceba.

 

Nous premis a la Gimcana "Jo sóc de poble"

A la tarda, tornarà la gimcana familiar "Jo sóc de poble" amb novetats en els premis, ja que a part de la ja coneguda Barretina d'Or per l'equip que obtingui una major puntuació, s'hi sumaran dos nous premis: el premi al grup més familiar i al grup millor caracteritzat. Les persones que es vulguin inscriure a la gimcana han d'emplenar el formulari que trobaran a través del web de Sant Martí (www.viladecavalls.cat/santmarti) abans del 7 de novembre.

Les activitats de dissabte finalitzaran amb el correfoc dels Diables de Sant Pere Nord de Terrassa i una colla convidada, a partir de les 19.30 hores, que sortirà des de la plaça de l'Església i acabarà a la plaça de la Masia de Can Turu. Paral·lelament al correfoc, els Amics de Sant Miquel de Toudell han organitzat un concert de música antiga a l'ermita romànica de Can Mir a càrrec del grup "Il Gesto Armonico" que interpretaran "La conjuració de Venècia". Per reservar plaça s'ha de contactar amb l'associació.

 

Diumenge d'esport, solidaritat i tradició

L'endemà, a partir de les 10.00 hores, els veïns i veïnes més esportistes i solidaris podran participar en la Cursa Solidària de Sant Martí 2018, que consta de dues modalitats: l'innovador Cross Familiar per relleus al voltant de la plaça de la Masia de Can Turu i una marxa solidària de 6,5 km organitzada per Kames Kids conjuntament amb l'ajuntament i amb la col·laboració de Fupar i Supermercats Condis. Els donatius d'aquesta activitat es destinaran íntegrament a la Fundació La Marató de TV3. Podeu consultar el reglament de la cursa i accedir al formulari d'inscripcions al web de Sant Martí (www.viladecavalls.cat/santmarti)

A les 11.00 hores, a la parròquia de Sant Martí de Sorbet, es durà a terme el tradicional ofici solemne de Sant Martí amb la participació del Cor Sant Martí de Viladecavalls.

 

Rostida del porc "a la flama" i tastets guiats

I a partir de les 12 del migdia, la plaça de la Vila acollirà un any més la Rostida del porc "a la flama" amb l'elaboració d'embotits i productes derivats en directe de dos porcs, disposats al foc des de la vesprada de dissabte, que diumenge al migdia es podran degustar acompanyat de cigró menut i pa. Els diners dels tiquets, que es podran adquirir dissabte i diumenge en el punt d'informació situat al carrer Antoni Soler i Hospital al preu de 4 euros, també es destinaran a la Fundació La Marató de TV3. A les 12.00 hores també es podrà participar en els Tastets guiats a la sala de plens de l'ajuntament amb productes agroalimentaris, singulars i alguns "recuperats" de la comarca del Vallès Occidental.

La celebració de Sant Martí finalitzarà amb l'espectacle familiar itinerant "La transhumància", a càrrec de la companyia Xip-Xap, que ens explicaran què és la transhumància d'una manera amena i divertida, a partir de les 13.00 hores a la plaça de la Vila i carrers dels voltants.