Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 16:22 | 17/07/2024

Nadal SOStenible a Viladecavalls

dilluns 09 desembre 2019

Coincidint amb la Cimera Mundial del Clima COP25, l’Ajuntament de Viladevalls avança cap a unes festes més sostenibles socialment, ambientalment i econòmicament.

El municipi es suma als consells per a fer un Nadal més SOStenible divulgats pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

L’objectiu és transmetre la necessitat de fer certs canvis d’hàbits durant el període nadalenc per tal de contribuir a un planeta més sostenible, com ara, la gestió dels residus, de l’energia, la mobilitat sostenible, el reciclatge, el consum responsable, la qualitat de l’aire, l’aprofitament alimentari, la solidaritat o l’ús de les tecnologies, entre altres qüestions.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, la ciutadania genera un 3% més de residus per Nadal que la resta de l’any. Però no només això, també es dispara el consum d’energia.

Viladevalls fa extensible la crida SOS a tota la ciutadania per donar suport envers la situació d’emergència climàtica. Al juliol es va aprovar una moció d'emergència climàtica pel Ple de la Corporació, prenent consciència i redirigint tots els recursos disponibles per afrontar la crisi climàtica amb els problemes associats que comporta.