Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:51 | 21/07/2024

Nou pas en la digitalització de l’administració amb la implantació de la signatura biomètrica

En el marc del projecte de transformació digital de l'administració, aquesta setmana, l'Ajuntament de Viladecavalls ha implantat la signatura biomètrica a l’Oficina de Registre i es desplegarà de manera progressiva a altres serveis municipals.
Un dels dos dispositius de signatura biomètrica de l'Oficina de Registre
Un dels dos dispositius de signatura biomètrica de l'Oficina de Registre

dimecres 09 octubre 2019

L’objectiu és eliminar totalment el paper en els tràmits presencials i fer un pas més en la digitalització de l’administració, agilitzant els tràmits i millorant els sistemes de gestió.

Gràcies al nou sistema, la ciutadania podrà registrar instàncies i documentació de manera presencial sense haver d’utilitzar certificats electrònics. La signatura biomètrica té la mateixa validesa que la manuscrita i té garantida la seva autenticitat, ja que recull dades biomètriques de la persona que signa i és impossible de replicar.

Aquesta actuació forma part del pla d’accions que està portant a terme l’Ajuntament per tal d’implantar l’administració electrònica i donar compliment a les obligacions de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

La signatura biomètrica s’ha implantat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, situada al carrer Antoni Soler i Hospital, amb dos dispositius (tauletes), i es preveu un desplegament progressiu a altres oficines i serveis municipals.

La implantació del projecte de signatura biomètrica, actualment en fase d’execució, té un pressupost de 4.882,35 euros.