Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 17:22 | 18/07/2024

Nou procés participatiu sobre l’ordenança específica del recàrrec de fins el 50% sobre l'IBI per a habitatges desocupats

dimarts 04 febrer 2020

La llei de Catalunya del dret a l’habitatge determina que l’exercici del dret de propietat ha de complir la seva funció social, i que hi ha incompliment d’aquest funció, quan un habitatge o edificis d’habitatges, estiguin desocupats de manera permanent i injustificada.

El Plenari de l’Ajuntament de Viladecavalls, en sessió ordinària del 30 de gener de 2019, va aprovar la moció presentada per tots els grups municipals per a la defensa del dret a l’habitatge i complir la seva funció social, per tal de penalitzar els habitatges que estiguin desocupats de manera permanent i injustificada.

Amb aquest objecte, l’Ajuntament proposa l’augment de fins al 50% sobre l'IBI per a habitatges desocupats:

-     L’elaboració i aprovació d’una ordenança fiscal de recàrrec sobre l’IBI dels immobles d’ús residencial que es troben desocupats amb caràcter permanent i injustificat.

-     Promoure una modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’IBI a fi d’incloure una bonificació de la quota de l’impost per aquests destinats a lloguer amb renda limitada.

Es demana l’opinió de les persones i de les organitzacions més representatives potencialment afectades per la futura ordenança, sobre:

 a) Els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa.

 b) La necessitat i l'oportunitat de la seva aprovació.

 c) Els objectius de la norma.

 d) Les possibles solucions alternatives regulatòries i no regulatòries.

Amb caràcter previ a l’elaboració d’aquesta ordenança, l’ Ajuntament de Viladecavalls ha aprovat sotmetre a consulta pública, des del 4 de febrer i el 24 de febrer del 2020, els ciutadans, entitats i associacions, que vulguin participar poden fer arribar les seves opinions mitjançant el tràmit instància genèrica del web municipal o presencialment a l’OAC de l’Ajuntament en horari d’atenció al ciutadà.

Tota la informació sobre aquest procés participatiu està disponible a la Seu electrònica de l’Ajuntament de Viladecavalls, cliqueu aquí.