Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 20:43 | 13/07/2024

Nova campanya d'adopció gratuïta d'animals domèstics

L'Ajuntament de Viladecavalls va iniciar el passat 1 d'agost una nova campanya d’adopció gratuïta d’animals domèstics recollits pel Servei Municipal de recollida, acollida i atenció d’animals perduts o abandonats a la via pública de Viladecavalls.

dijous 06 agost 2015

Tot i la bona acollida de les anteriors campanyes promogudes durant l’any 2013 amb 9 adopcions, 24 durant tot el 2014 i 10 des de principi d'any, els abandonaments d'animals domèstics continuen essent una realitat al nostre municipi.
 
Per aquest motiu, el Consistori perseverarà aquest nou any el projecte engegat el 2014 vers la tinença responsable d’animals, amb noves línies de treball que fomentin la sensibilització vers aquesta problemàtica i vers els drets dels animals.
 
Les adopcions continuaran sent gratuïtes fins al pròxim 31 de desembre de 2015. Els animals es lliuraran degudament vacunats, desparasitats, identificats i esterilitzats, si sanitàriament és viable, una tasca de la qual s’encarrega el centre d’acollida Help Guau.
 
Les adopcions s’han de formalitzar a HELPGUAU (Carretera Òrrius s/n d’Argentona), o bé trucant al telèfon 93 756 11 14. També podeu consultar el web de l’entitat www.helpguau.com.
 
Abans d'adoptar, l'Ajuntament de Viladecavalls vol recordar que un animal és un ésser viu, i no un objecte del qual es pot deslliurar en qualsevol moment.  Es tracta d’una responsabilitat que ningú obliga a adquirir i que  produirà unes obligacions com ara cobrir les seves necessitats alimentàries, sanitàries i higièniques, amb els costos que això comporta.
 
Optimitzar la gestió del Servei Municipal de recollida, acollida i atenció d’animals perduts, i promoure les adopcions com a fórmula per millorar la qualitat de vida dels animals recollits a la via pública ha estat i continuarà sent una de les apostes de l’Equip de Govern, que gràcies a aquestes iniciatives ha aconseguit, en menys de dos anys,  disminuir considerablement el nombre d’animals en custòdia del servei municipal.