Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 06:02 | 21/07/2024

Noves mesures Covid19 al Vallès Occidental

dimarts 13 octubre 2020

Davant l’inici d’una segona onada d’augment de casos de la COVID-19 al país, es fa una crida a la ciutadania i a les empreses amb noves mesures per evitar arribar a una situació crítica durant els pròxims dies.

Actualment, el risc de rebrot s’ha incrementat fins a 338, la taxa de transmissió (Rt) s’ha situat a 1,33 i s’han incrementat el nombre d’ingressos hospitalaris i malalts a les UCIS.

El PROCICAT, dirigit pels departaments d’Interior i Salut, treballa en concretar les mesures especials que es donaran a conèixer demà i entraran en vigor aquesta setmana amb la publicació del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). S’aplicaran inicialment durant 15 dies i seran prorrogables segons l’evolució de les dades

Diversos municipis del Vallès Occidental, en el que es troba Viladecavalls, darrerament han augmentat els contagis de covid19 motiu pel qual ens troben en situació d’alerta i precaució.

⊳Es demana a la ciutadania:

  • REDUIR LA INTERACCIÓ SOCIAL:

Limitar els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Es recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones.

  • REDUIR LA MOBILITAT:

Minimitzar les sortides de casa tant com pugui

  • Intensificar les mesures de prevenció i higiene als centres de treball, adoptant mesures de neteja i desinfecció, i garantint la ventilació dels espais i edificis; posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; garantir les distàncies de seguretat interpersonals i l’ús de mascareta obligatori; i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant treballadors com clients o usuaris. Quan la naturalesa de l’activitat sigui possible, caldrà potenciar l’ús del teletreball.
  • Actes com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, hauran de limitar l'assistència al 50% de l'aforament.
  • En l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’eliminarà el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. Es limitarà l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. L'horari de tancament serà a la 1:00 hores com a màxim. Sempre que sigui possible, s'haurà d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.
  • L’activitat comercial, s’haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració, i tant en espais tancats com a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’establirà en 1,5m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5m2 per persona.
  • Es podran dur a terme activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%.

L'aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50%, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.