Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:44 | 19/07/2024

Obres d’estabilització a la riera de Gaià

El passat dilluns dia 10 de gener es van iniciar les obres d’estabilització d’un talús a la riera de Gaià, sota les finques del carrer de la Vinya número 9 i 11. L’objectiu de les obres és estabilitzar el talús i protegir-lo de l’aigua.

dimecres 19 gener 2022

La intervenció es realitzarà amb tècniques de bioenginyeria del paisatge. Aquesta tècnica utilitza materials natural  (pedra, fusta, plantes, etc.) que a més de donar solucions estructurals definides pels càlculs estructurals i hidràulics, també permet la màxima integració paisatgística i ecològica de l’entorn, i millorar els condicionants ambientals de la riera.

Les actuacions les durà a terme una empresa especialitzada en aquest sector, amb una durada aproximada d’un mes i mig, si les condicions meteorològiques i pluviomètriques ho permeten ja que s’executen a la llera de la riera.

L’obra a la riera de Gaià serà la segona del municipi on s’utilitza aquet sistema, ja que recentment s’ha finalitzat l’obra d’estabilització dels marges del carrer Torrent. Aquesta actuació compta amb una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua.