Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 03:16 | 20/07/2024

Participa a La Marató de donants 2.0 de Sang de Catalunya (del 13 al 20 de gener)

Del 13 al 20 de gener es duu a terme La Marató de donants de Sang 2.0. amb la qual el Banc de Sang i Teixits espera aconseguir prop d’unes 8.000 donacions de sang que permetin remuntar les reserves, què han baixat al voltant d’un 25% les darreres setmanes.

divendres 13 gener 2017

Conèixer el grup sanguini és bàsic en cas de necessitar una transfusió de sang. Per això, els professionals sanitaris sempre comproven el grup sanguini abans de fer qualsevol transfusió. Saber el grup sanguini també serveix per conèixer a qui podem ajudar amb la nostra sang i de quins grups en podem rebre. Per aquest motiu, totes les persones que donen sang reben, passats uns dies, una carta a casa amb els resultats de l’analítica de la donació i el grup sanguini.

Punts de donació a Viladecavalls

Durant els dies que se celebra La Marató 2.0, els ciutadans podran donar sang als hospitals que compten amb un espai de donació: Germans Trias i Pujol de Badalona, al Clínic, Sant Pau i Vall d’Hebron de Barcelona, a l’Hospital de Bellvitge, a la Fundació Althaia de Manresa, a la Mútua de Terrassa (Plaça del Doctor Robert, 5 08221 Terrassa)

A més, d’aquesta setmana, el pròxim diumenge 5 de febrer, de 10.00 a 14.00 h, hi haurà un espai de donació especial situat al Casal Familiar de Viladecavalls, els quals també s’han implicat en la marató.

La sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones. Des de l’Ajuntament de Viladecavalls us volem animar a participar d’un acte solidari que beneficia el conjunt de la societat. Totes les persones que desitgin col•laborar amb La Marató de Donants de Sang 2.0 poden entrar al web maratodonants.cat i reservar hora per donar sang en un dels punts de donació que hi ha per tot Catalunya.