Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 13:10 | 25/07/2024

Plaça en homenatge a Joana Biarnés

dilluns 15 març 2021

El passat divendres 12 de març a les 12 h, es va dur a terme el canvi de nom de la plaça de la Font de Can Turu per la plaça de Joana Biarnés i Florensa.

Dins dels actes de celebració del Dia Internacional de la Dona 2021 i amb la proposta aprovada al ple del 30 d'abril de 2020, s’ha volgut retre homenatge a la reconeguda fotoperiodista, terrassenca de naixement, que va viure els seus darrers anys a Viladecavalls.

Joana Biarnés va ser la primera reportera gràfica professional catalana i pionera a tot l'Estat amb una dilatada carrera professional reconeguda en diverses ocasions, com ara la Creu de Sant Jordi rebuda el 2014 per part de la Generalitat de Catalunya o el premi especial de la Junta de la Federació d’Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals atorgat el 2016.

L'acte ha estat presidit per part de l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, que ha donat la benvinguda als assistents amb unes emotives paraules sobre Joana Biarnés.

Seguidament a donat pas al discurs per part de la directora de la Fundació Photographic Social Vision, Silvia Omedes (representants de la Joana Biarnés des de 2014).

Per finalitzar, l’espòs de la Joana Biarnes, Jean Michel Balberge, ha mostrat el seu agraïment, i conjuntament amb l’alcaldessa, han fet la descoberta de la placa que presidirà la plaça.

Entre els assistents a l’acte ha comptat amb la presència dels regidors i regidores de la corporació, així com, familiars de la Sra. Joana Biarnés.